İslam Şehitlerine vefa

İslam Şehitlerine vefa

İslami kimliklerinden dolayı bölgede faaliyet yürüten karanlık güçlerin hedefi haline gelerek katledilen İslam şehitlerinin mezarları ziyaretçi akınına uğradı.

DİYARBAKIR -  Hizbullah cemaati kurucularından Molla Mehmet Sudan başta olmak üzere 90’lı dönemlerde İslami hassasiyetlerini muhafaza ettikleri için bölgede faaliyet yürüten karanlık güçlerin hedefi haline gelerek katledilen onlarca İslam davası şehidi bu anlamlı günde sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

 

Geçen Nisan ayında hakka yürüyen Hizbullah Cemaati kurucularından Molla Mehmet Sudan’ın sevenleri, kendisine olan özlemlerinin daha da arttığını belirtirken, Mehmet Sudan gibi âlim ve mütefekkirlerin vefatının İslam ümmeti için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdiler.

 

“İslam için aziz canını feda etmiş onlarca İslam şehidimiz var”

Mehmet Sudan’ın kendilerine en büyük miras olarak bıraktığı İslam’ı en güzel haliyle yaşamak ve her şeyde vasat bir ümmet olmak anlayışını muhafaza etmeye gayret edeceklerini söyleyen sevenleri, “Rabbim inşallah bu değerli âlimlerin ve şehitlerin yolunu en güzel şekilde yaşamayı ve yaşatmayı bizlere nasip etsin. Her bayram, evimizden önce buraya geliyoruz. Burada, İslam için aziz canını feda etmiş onlarca İslam şehidimiz var. Hepsi bir birinden muhterem gençlerdi. Rabbim bizleri de onların şefaatinden mahrum etmesin.” İfadelerini kullandılar.

 

“Şehit Şehmuz Durgun…”

Mardinkapı mezarlığında yatan şehitlerden 1985 yılında cezaevinde işkence ile şehit edilmiş olan Şehit Şehmuz Durgun’un da mezarını ziyaret eden sevenleri, Şehmuz Durgun’un İslami şahsiyetinden her akıl sahibinin kendisince alacağı bir ders ver ibret olduğunu ve bu mübarek insanların bu topraklar için birer kandil hükmünde olduğunu söyleyerek kendilerine dua ettiler. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler