"İslam toplum arasında dayanışmayı öğütlüyor"

"İslam toplum arasında dayanışmayı öğütlüyor"

Batman Hira Der'in Cuma sohbetinde konuşan Suriyeli Alim Said Hüseyin, İslâm dininin toplumun üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı öğütlediğini belirtti.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (Hira Der) bu haftaki Cuma sohbetine konuşmacı olarak Suriyeli Alim Said Hüseyin katıldı.

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda konuşma yapan Molla Said Hüseyin, “İslâm dini, Müslümanları bir bütün olarak görür. Bu yüzden Hz. Muhammed (s.a.v), Müslümanları bir bedenin organlarına benzetmiştir. Bu organlar arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi bedenin uyumlu çalışmasını sağlar. Bunun gibi toplumun bireyleri arasındaki bağın güçlendirilmesi de toplumsal uyumun sağlanması için önemlidir. Bundan dolayı İslâm dini toplumun üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı öğütlemektedir.” diye konuştu.

 

“İslam dini kulları insanlara kulluk etmekten kurtarır”
İslam dininin rahmet ve insaniyet dini olduğunu ifade eden Molla Said, “İslam’ın insanlığa bakışı rahmet ve sevgi doludur. Bundan başkası da zaten düşünülemez. Çünkü İslam dini Allah’ın kanunlarını koyduğu dindir. Bütün insanlığı bu dine girmeye davet etmektedir. Bu konuda Kur’an ve sünnetin emirleri Müslümanları birlik olmaya ve Allah için malları, vakitleri ve canları harcamaya davet etmektedir. Amaç, insanları kullara ibadet etmekten kurtarıp kulların rabbine ibadet etmelerini sağlamaktır. Onları dünyanın darlığından çıkarıp dünya ve ahiretin genişliğine ulaştırmaktır. Allah Kur’an-ı Kerimde, ‘Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır’ diye buyuruyor.” dedi.

 

Allah katında tek hak dinin İslam olduğunu belirten Molla Said, “Dolayısıyla bütün peygamberler hak din İslam’ı tebliğ etmişlerdir. Bu sebeple peygamberlere iman edenlere Müslüman adı verilmiştir. Bu ismi veren de bizzat Allah’tır. ‘Allah sizi hem daha önce hem de bu Kur’an’da Müslüman diye isimlendirdi’ cümlesi, bu hususu ifade etmektedir.”diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Yasir Oğuz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.