İslam ümmetini durdurabilecek hiçbir güç yoktur

İslam ümmetini durdurabilecek hiçbir güç yoktur

İttihad'ul Ulema’nın düzenlediği 2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması’na Irak Kürdistanı’ndan katılan İmam Vaiz Nadir Raşit El Kurdi, Müslümanların birleşmesi durumda İslam ümmetini durdurabilecek hiçbir gücün olmadığını vurguladı.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla gerçekleşen “2’nci Kürdistan Âlimleri Buluşması” sürüyor.

Diyarbakır’daki İttihad’ul Ulema Genel Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Irak Kürdistanı’ndan katılan İmam Vaiz Nadir Raşit El Kurdi, İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Irak Kürdistanı’nın Erbil kentinde Kur’an kursları, kültürel ve ilmi birçok medrese ve derneklerinin bulunduğunu kaydeden Raşit El Kurdi, Kürdistan alimlerinin buluşmalarından çok memnun olduklarını ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“İslam ümmetinin vahdeti kaçınılmazdır”

“Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin.” ayetini ve “Cemaat rahmettir, ayrılık ise azaptır” hadisini hatırlatan El Kurdî, “Eğer bir ümmetin âlimleri ıslah olursa o ümmetin hali de düzelir. Bu konuda Resulallah, ‘Ümmetimden şu iki sınıf ıslah olursa ümmetim de ıslah olur. Bunlar, alimler ve yöneticilerdir.’ buyuruyor. Alimlerin, toplumun birleşmesinde ve ıslahında çok önemli bir yeri vardır. Bundan dolayı biz âlimlerin birleşmesi ve vahdeti gereklidir. İslam adına çalışmak ve İslam düşmanlarına karşı net bir duruş sergileyebilmemiz için vahdet kaçınılmazdır. Alimler, toplumun liderleri ve öncüleri olduğundan, toplumun birleşmesi ve ıslahı, alimlerin birleşmesinden geçer.” dedi.

“Batı, sinsi planlarını senelerdir uyguluyor”

Batının İslam aleyhine sinsi planlar hazırladıklarına dikkat çeken Raşit El Kurdi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç şüphe yok ki, batının liderleri İslam aleyhine çok sinsi planlar hazırlamışlardır. Bu konuda Kur’an-ı Kerim; ‘Onların gizledikleri kin, daha büyüktür.’ diye buyurmaktadır. Başka bir ayette ise ‘Onlar sizi dininizden döndürene kadar, sizinle savaşırlar.’ buyurmaktadır. Alçak batı, Müslümanları Şii ve Sünni olmak üzere mezhepsel, Türk, Kürt ve Arap olmak üzere de ırksal olarak parçalama planlarını senelerdir uygulamaktadırlar. Maalesef biz Müslümanlar olarak da onların bu planlarını bizzat kendi ellerimizle gerçekleştirmekteyiz. Bu durumda bize düşen, topraklarımızı, petrol yataklarımızı tekrar ele geçirmek ve ürettikleri silahları Müslümanlara satmak için gerçekleştirdikleri bu planlara karşı uyanık olmamızdır ve hiçbir şekilde bu fitneye ortak olmamamızdır. Hiç şüphe yok ki onlar bizim de küfre düşmemizi isterler. Hiçbir konuda İslam’ın yararı için bir şey yapmazlar. Onlar, Müslümanları kendilerine birer hizmetçi olarak görmektedirler. Ancak İslam ümmeti birleşirse, bu ümmeti durduracak hiçbir güç yoktur.”

“Saflarımızı birleştirip fitneye düşmemeliyiz”

Ortadoğu’da devam eden savaşlara da değinen El Kurdi, “Şu anda Ortadoğu’da devam etmekte olan bu savaş Yahudiler, haçlılar ve Amerikalılar tarafından yıllar öncesinden planlanmış bir savaştır. Bize düşen ise önceden belirttiğim gibi bu fitneye düşmemek ve hiçbir şekilde bu kanlı savaşa alet olmamaktır. Musul konusunda ise şu anda Kürdistan âlimleri olarak elimizden gelen tek şey nasihattir, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaktır. Önceden planlanmış bu savaş için Allah’tan dileğimiz Müslümanların kanlarını, başka Müslümanların elleriyle dökmemesidir. Çünkü şu an orada dökülen kan, Müslüman kanıdır. Biz âlimlere düşen, safları birleştirmektir. Fikri ve mezhepsel taassuptan uzak durmak ve öncüleri olduğumuz İslam ümmetinin eski izzetini elde etmesi için çalışmaktır.” diye konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.