İslami ahlakı bozan diziler izliyorsanız bilin ki Alileri yetiştiremezsiniz

İslami ahlakı bozan diziler izliyorsanız bilin ki Alileri yetiştiremezsiniz

Muş'ta Hazreti Ali'nin hayatını konu alan programda konuşan Araştırmacı Yazar Yusuf Tütak, İslami ahlakı bozan dizileri seyreden anne-babaların dönemin Alilerini yetiştiremeyeceğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Muş Koordinatörlüğü tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla, Hazreti Ali'nin hayatını konu alan bir program düzenlendi.

Muş Ticaret ve Sanayi odası konferans salonunda gerçekleşen programa siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Araştırmacı Yazar Yusuf Tütak, bir konuşma yaparak Hazreti Ali'nin hayatı üzerinden ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Dönemin Alilerini yetiştirmek için öncelikle ebeveynlerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Tütak, İslami ahlakı bozan dizileri izleyen ebeveynlerin dönemin Hazreti Alilerini yetiştiremeyeceklerini belirtti.

Tütak, "Özellikle bacılarımdan başlayayım. Eğer siz içinde yaşadığımız dönemin Alilerini yetiştireceksiniz öncelikle siz yetişmelisiniz. Çocuklarınızı çizgi filmlerin önünde büyüyorsa veya siz onu pazara götürdüğümüzde sizden sindy bebek istiyorsa, pokemon istiyorsa siz o çocuğa gerekli bir örnek olamamışsınız demektir. Eğer sizin çocuklarınız dizilerde oynayan artistlere benzemek adına sizden bir şeyler talep ediyorsa siz Alileri, Fatımaları yetiştirememişsiniz demektir. Ben babalarla ilgili de söylüyorum ama emin olun çocuğu yetiştiren kadındır. Dolayısıyla siz televizyonda ne izlediğinize dikkat edeceksiniz. Beraber gidip de İslam ahlakını bozan diziler izliyorsanız bilin ki siz Alileri yetiştiremeyeceksiniz, Fatımaları o şekilde yetiştiremezsiniz. Sırf mutfakta sizin ayağınıza dolanıyor diye çocuğunuzu çizgi film izlemeye göndermeyin. Evet, işiniz zor, evin bütün yükü sizin omuzlarımızda, bunu biliyorum. Fakat siz Alileri yetiştirecek Hatice olmalısınız, Fatımaları yetiştirecek Hatice olmalısınız. Siz olacaksınız ki sizden sonra gelecek olan nesiller de Ali olsun Fatma olsun. Siz yetişeceksiniz ki yetiştirebilesiniz." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarınıza İslami henüz çocukken anlatacaksınız ki 'işte ben Ali yetiştirdim' diyebilesininiz"

Babaların çocuklarıyla beraber evde namaz kılmaları gerektiğine vurgu yapan Tütak, "Çocuklarınız sizi görecek. Sizin kaç çocuğunuz varsa o kadar çocuğunuz sizi izliyordur. Zannetmeyin ki siz kumanda elinizde maç izlerken sizi gözetlemiyorlar, zannetmeyin ki siz ona hafif bir yalan söylediğinizde o bunu anlamıyor. Anneler babalar çocuğuna yalan söylememesi gerektiğini söylüyor. Fakat telefon çaldığında anne baba evde yok dedirtiyorlar. Çocuğa doğru söyle diyorlar ama aslında yalana teşvik ediyorlar. Çünkü çocuk ailenin davranışlarına bakar. Dikkat edin çocuklar sizi gözetliyor. Babalar! Eğer siz içinde yaşadığımız dönemin Alilerini yetiştirmek istiyorsanız, siz içinde yaşadığımız dönemin Alilerini yetiştireceğiz diyorsanız 10 yaşına varmadan önce siz onlara İslam'ı anlatacaksınız. Evde beraber maç ve dizi izlemeyeceksiniz. Onun hafızasına, hayaline gayri İslami, gayrimeşru şeyleri koymayacaksınız. Onu adam yerine koyacaksınız, ona İslami henüz çocukken anlatacaksınız. Ondan sonra diyeceksiniz ki işte ben Ali yetiştirdim." şeklinde konuştu.

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler