"İslami basının görevi Müslümanların dertlerini duyurmaktır"

"İslami basının görevi Müslümanların dertlerini duyurmaktır"

Diyarbakır'da düzenlenen 'Doğrumedya Yayın Grubu Yazarları Okuyucularıyla Buluşuyor' programında, İslami basının görevinin Müslümanların dertlerini kamuoyuna duyurması olduğu vurgulandı.

DİYARBAKIR- Doğruhaber Gazetesi, İnzar Dergisi, Kelhaamed Dergisi ile Söz ve Kalem Dergisi yazarları, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Doğrumedya Yayın Grubu Yazarları Okuyucularıyla Buluşuyor’ programıyla okuyucularıyla bir araya geldi.

 

Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, Hafız Muhammed Abdülhadioğlu’nun Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan,  İnzar Dergisi yazarlarından Abdullah Aslan, Kelhaamed Dergisi yazarlarından Abdulsamet Yalçın ve Söz ve Kalem Dergisi yazarlarından Muhlis Bayancuk’un katıldığı programda, İslam’ın basın ve yayın organlarına verdiği önem anlatıldı.

 

“İslami basının görevi Müslümanların dertlerini duyurmaktır.”

Programın açılış konuşmasını yapan Doğruhaber Gazetesi yazarı Abdulkadir Turan, İslam dininde eskiden beri iletişim kanallarının var olduğunu  ve iletişimin her açıdan önemli olduğunu belirterek,  “İslam dininde eskiden beri iletişim kanalları vardır. Camilerde kılınan namazlar  ve hac gibi ibadetler, İslam’daki iletişim kanallarındandır. İslami basının görevi, Müslümanların dertlerini duyurması ve bu dertlere çözüm arayışına girmesidir.” dedi.


Gençlere yönelik yayın yapan Söz ve Kalem Dergisi’nin yazarlarından Muhlis Bayancuk da konuşmasında, dergilerinin amaç ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


“Sadece genç kardeşlerimizin emek vererek çıkarabileceği bir dergiye ihtiyaç vardı. Söz ve Kalem Dergisi, tüm aşamalarında sadece gençlerin olduğu bir dergidir.” diyen Bayancuk, dergi olarak gençlerin sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

“Toplumumuza hitabımız, onların kullandığı üslup ile olmalıdır”
Kelhaamed Dergisi Yazarı Abdulsamet Yalçın ise, programda Kürtçe olarak yaptığı konuşmada, dilin önemi ve İslami basının üslubu konularına değindi. Yalçın, “Bir topluluğu tanımak isteyen, öncelikle o topluluğun dilini bilmelidir. Bir topluluğa hizmet etmek isteyen, o topluluğun hislerini iyi bilmelidir. Başarı, ancak bununla gelebilir. Toplumumuza hitabımız, onların kullandığı üslup ile olmalıdır.” ifadelerini kullandı.


İnzar Dergisi yazarı ve İstanbul Medya Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Aslan ise, medyaya verilmesi gereken önemden   söz  etti.


Program, okuyucuların yazarlara yönelttiği  soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. (Hamza Adiyaman/M. Zeki Aygur-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.