"İslam'ı çocuklarımıza öğretmekle mükellefiz"

"İslam'ı çocuklarımıza öğretmekle mükellefiz"

Bitlis Ulu Cami'de cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dininin Müslümanlara verilmiş en önemli emanetlerden biri olduğunu belirterek, "Dinimizi ve Kur'an'ı Kerimi çocuklarımıza öğretmekle yükümlüyüz" dedi.

BİTLİS - Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak için Bitlis’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ulu Cami’de vaaz verdi. Cuma namazı öncesinde cemaate seslenen İslam dininin, Müslümanlara verilmiş en önemli emanetlerden biri olduğunu belirten Görmez, “Dinimizi ve Kur’an’ı Kerimi çocuklarımıza öğretmekle yükümlüyüz” dedi.

 

İnsanın yaratılış gayesinin Allah’a kulluk olduğunun altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu yaradılış gayesi Allah’ı bilerek, görerek yaşamaktır. Allah’ın kitabına ve Resulullah (sav)’in sünnetine göre yaşamaktır.”ifadelerini kullandı.

 

“İzzetten uzaklaştığımızı görüyoruz”
Görmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbimiz buyuruyor ki, ‘Biz emaneti önce göklere tebliğ ettik. Yeryüzüne tebliğ ettik. Dağlara tebliğ ettik. Fakat onlar bu emaneti yüklenmekten kaçındılar. Aslında bu ayeti kerime yeryüzünde insan olarak bize sorumluluklarımızı hatırlatıyor. İnsanoğlu boşuna yaratılmış bir varlık değildir. Rabbimizin bize en büyük emaneti yüce dinimizdir.

 

Bu emaneti kaybetmek zillet olmuş, bu emaneti korumak ve muhafaza etmek de, bizleri izzete kavuşturmuştur. Bugünlerde İslam dünyasına baktığınız zaman, izzetten uzaklaştığımızı görüyoruz. Yüzlerce sebep sayabilirsiniz. Ama tüm sebeplerin temelinde Cenabı hakkın bize en büyük emaneti olan, bizi kardeş kılan bize yeryüzünde izzet kazandıran dinimiz gibi büyük bir emanete sahip çıkmamak yatmaktadır."

 

“İslam’ı çocuklarımıza öğretmekle mükellefiz”
En büyük emanetin İslam dini olduğuna vurgu yapan Görmez, “Bu emaneti korumanın ve muhafaza etmenin gerekleri vardır. Bunlardan birincisi bu emaneti çok iyi öğreneceğiz. Bu emaneti bize getiren kitabı öğreneceğiz. Bu emaneti bize getiren sünneti nebeviyi öğreneceğiz. İkincisi bunu aynı zamanda öğreteceğiz.

 

Bunu çocuklarımıza öğretmekle mükellefiz. Kız erkek ayrımı yapmadan çocuklarımıza öğreteceğiz. Sonraki en büyük vazifemiz bu dini yaşayacağız. Bu din sadece gönlümüzde kafamızda taşımamız için gönderilmemiştir. O bizim hayatımıza gönderilmiştir. Kur’an bir hayat kitabıdır. Muhammed Mustafa (SAV) bir hayat rehberidir. Kur’an’a ve sünnete sarılarak biz aynı zamanda İslam’ı en güzel şekilde öğretmekle mükellefiz.”şeklinde konuştu.

 

Görmez, vaazının ardından Cuma namazı kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez buradan Bitlis Belediyesi tarafından onuruna verilen öğlen yemeğine katıldı. Görmez daha sonra Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve İl Müftülüğünü ziyaret edecek. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.