İslami dava mahkûmları adalet bekliyor

İslami dava mahkûmları adalet bekliyor

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde İslami hassasiyetlerinden dolayı cezaevlerine atılanların aileleri, çocuklarının haksızlığa uğradığını belirterek yeniden yargılanmalarını istedi.

DİYARBAKIR - Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde camilerde Kur’an’ı Kerim dersi aldığı veya verdiği için binlerce genç, terör örgütü mensubu, militanı, sempatizanı gibi yaftalarla gözaltı merkezlerine, ardından da mahkemelere çıkarılarak hapis cezalarına çarptırıldılar.

 

Kısa bir süre önce gerçekleşen Ergenekon Balyoz ve KCK tahliyeleri, gözlerin 90’lı yıllarda zulme uğrayan Müslüman mahkumlara çevrilmesine sebep oldu.

 

Bu hükümlülerden biri de Murat Salur. Murat Salur 1994 yılında üniversite öğrencisi iken gözaltına alınır ve gözaltında işkence zoruyla imzalatılan belgelere dayandırılarak müebbet hapis cezası ile hüküm yer.

 

İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Hükümlü Murat Salur’un babası Yusuf Salur, oğlunun İslam’a hizmetten gayrı suçunun olmadığını söyledi.

 

“Müslümanlara bu kadar zulüm yapılmaz”

“Oğlum kimseye bir haksızlık yapmadı, kimsenin malına ve canına hiçbir zarar vermedi” diyen acılı baba Yusuf Salur, “Oğlumu haksız yere 21 yıldır cezaevinde tutuyorlar. Bir insan Kur’an’a hizmet ederse, namaz kılarsa, Kur’an’ı Müslüman çocuklara öğretirse ve bu suçsa ben de bu suçu işlerim. Kur’an’a hizmet eden bu Müslümanlara bu kadar zulüm yapılmaz. Kime saldırmışlar cami mi bombaladılar, köprü mü bombaladılar, karakol mu bombaladılar, asker mi öldürdüler ki bu insanlara bu zulmü reva gördüler.” şeklinde yapılanlara tepki gösterdi.

 

“Oğlum yeniden yargılansın”

Geçmişte birçok kişinin haksız yere cezalandırıldığı dile getiren baba Salur, oğlunun yeniden yargılanmasını isteyerek, “Bu hâkim ve savcılar birçok Müslüman’ı cezalandırdı. Ama hırsızlar, cinayet işleyenler, bombalı eylem yapanlar ve kirli cinayetlere imza atanlar tahliye edildi. Bugün ceza alması gerekenler dışarıda ama bizim çocuklarımız cezaevinde. Oğlum 30 gün işkence gördü. Oğluma gözaltında çeşitli işkenceler gördü ve gözaltında ona imzalatılan belgeler delil gösterilerek müebbet hapis cezası verildi.” dedi.

 

“Oğlum gelecek diye hep bekledim”

Oğlunun 1994 yılında üniversite öğrencisi iken gözaltına alındığını ve oğlundan günlerce haber alamadığını dile getiren anne Hanım Salur ise, “Oğlum gözaltına alındığında nerde olduğunu bilmiyordum. 45 gün boyunca ne uyuyabildim, ne de bir şey yiyebildim. Oğlumun cezaevinde olduğu haberini alana kadar ben balkonda oğlumun geleceğini düşünüyordum. Ama oğlum gelemedi. Benim oğlum kimseye bir zarar vermedi. Oğlumun elinde ne silah vardı ne de bıçak. Oğlum okul okuyordu. Oğlum eline kalemden başka bir şey almadı.” dedi.

 

“21 yıldır bayram yaşamıyorum”

21 yıldır evlat özlemi çeken anne Salur, “21 yıldır bayram yaşamıyorum. 21 yıldır bayramlarda evde yemek yapmıyorum. Her bayram yemek yapamıyorum. Diyorum oğlum acaba cezaevinde ne yiyiyor, ne yapıyor. Bizler de anneyiz, bizim de yüreğimiz yanıyor. Acaba yetkililer bizim durumumuzda olsaydı ne yapardılar. Allah hakkımızı bırakmasın.” şeklinde konuştu. (M.Hüseyin Temel- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler