İslami ilkeler doğrultusunda hak ihlallerine karşı duracağız video foto

İslami ilkeler doğrultusunda hak ihlallerine karşı duracağız video foto

İslami ilkeler doğrultusunda hakikati savunmak gayesiyle kurulan İnsan Hakları Cemiyeti’nin kurucu üyeleri, tanıtım programında yaptıkları değerlendirmelerde, mazlumların sesi olmaya gayret edeceklerini belirttiler.

İnsan Hakları Cemiyeti’nin kuruluşunun açıklandığı programda İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan kurucu üyeler, insan hakları alanında çeşitli sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıların yeterince gündeme getirilmediğini ve bu nedenle de mazlumların sesini duyurabilecekleri yeni bir kapı açtıklarını dile getirdiler.

İnsan hakları alnında ciddi bir boşluk olduğuna dikkat çeken İnsan Hakları Cemiyeti Kurucu üyelerinden Yavuz Karaoğlu, attıkları bu yeni adımın hayırlara vesile olmasını dileyerek, mazlumların sesi olabilecek,  hak ihlallerine karşı eşit ve doğru şekilde sesini yükseltebilecek bir kuruma ihtiyaç olduğu kanısı kendilerinde oluştuğunu ve bundan dolayı da cemiyeti kurma kararı aldıklarını ifade etti.

Kırka yakın kurucu üyeleri ile farklı kesimlerden oluşan bir cemiyet olduğuna dikkat çeken Karaoğlu, “Özellikle İslami hassasiyete sahip insanların bir arada olduğu bir oluşum. Temelde asıl amacımız İslami referansla bu mücadeleyi yürütmektir. İslami ilkeler doğrultusunda hak ihlallerine karşı duracak ve mücadelemizi yürütmeye çalışacağız.” diye ifade etti.

Cemiyetin Genel Başkan Yardımcısı Eyüphan Kaya da çifte standartla topluma yaklaşmayacaklarını, bu anlamda çok sorun yaşandığı için yeni bir adım attıklarını, dolayısıyla mazlum ve mustazaf olan herkesi sahiplenip, yaşadıkları hak ihlallerini gündeme getireceklerini ifade etti.

Daima hakka hak diyecek, mazlumların sessiz çığlığına ses verecek bir cemiyet olduklarını ifade eden Kaya, “Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Her türlü zulme, kimden gelirse gelsin hayır diyerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplumsal bilincin canlanması, insanların duyarlılıklarının artması için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Sekreteri Hacı Yılmaz ise her kesimden farklı kişilerin cemiyet içerisinde olmasının ayrı bir güzellik ve zenginlik olduğunu söyledi.

Cemiyetin, toplumun tüm kesimlerini ve katmanlarını temsil ettiğini ve ortak bir noktada buluşturduğunu belirten Yılmaz,  kendisinin de buna çok sevindiğini ve bir fert olarak burada bulunduğunu ve oluşturulan bu cemiyeti çok faydalı bir çalışma olarak gördüğünü söyledi.

Özellikle bölgede hak ihlalleri ile ilgili doğru bir duruşu ortaya koymayı ve hak olan tarafta durmayı ilke edindiklerini ifade eden Yılmaz, “Öncelikle kurulan bu STK’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah amacımıza uygun şekilde hareket edeceğiz. Kuruluş amacımız olaylara doğru bir pencereden bakarak değerlendirmektir. Yaşanan hak ihlallerini siyasi görüşe göre, cemaat ve kendi grubuna göre değerlendirmenin doğru bir duruş olduğu kanaatinde değilim. Yaşanan tüm haksızlıklara objektif bir pencereden bakabilmeliyiz.” diye belirtti.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler