"İslami Kesim Kobaniy'e duyarsız söylemi asılsız bir iftira"

"İslami Kesim Kobaniy'e duyarsız söylemi asılsız bir iftira"

Van'da yayın yapan yerel bir radyoya konuk olan İHH Kobani Çalışmaları Koordinatörü Behçet Atila, PKK/HDP'lilerin "İslami Kesim Kobaniy'e duyarsız" söyleminin asılsız bir iftira olduğunu belirterek sürdürülen iftira kampanyasını yalanlayan en büyük delili

VAN - PKK/HDP’lilerin Müslümanları Suriye Kürdistan’ında yaşananlardan habersiz ya da yaşananlara karşı kayıtsız kalmakla suçladıklarını söyleyerek saldırdıklarını belirten İHH Şanlıurfa şube başkanı Behçet Atila, bu söylemlerin doğru olmadığını ve Kobani’de Müslümanların yaptıkları yardımların bu iftirayı atanların yardımlarında çok daha fazla olduğunu söyledi.

 

 

İHH Şanlıurfa Şube başkanı ve İHH Kobani Çalışmaları Koordinatörü olarak çalıştığını belirten Behçet Atila Kobani’den Türkiye’ye giriş yapan Kürt halkına 49 gün içinde yaptıkları yardımların parasal değerinin 3 milyon 953 bin TL olduğunu söyledi.

 

 

“Bu iddiayı dile getiren insanların belki de yüzlerce katı yardım yapmışızdır”

Atila, “ Bizler, Allaha iman etmiş insanlar olarak yani Müslümanlar olarak her zaman için inancımız gereği mazlumların yanında yer alırız. Ancak bazı kesimler maalesef yalan ifadelerle Müslümanların Kürt bölgelerine yardım etmediklerini söylüyorlar. Bu bilgiler kesinlikle doğru değildir. Bu iddiayı dile getiren insanların belki de yüzlerce katı yardım yapmışızdır. Onların bu güne kadar yaptıkları yardım var mı,  yok mu onu da bilmiyoruz.  Orada (Kobani’de) yaşayan insanlara sorarlarsa doğru bilgiyi alırlar. Burada kara propaganda yapılıyor. Bu iddiayı dile getirenler bu yalanları ile yanlış bir algı oluşturma çabası içerisindeler ve iddialarını ispatlayamazlar.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Bölge halkı bunların ne yaptığını çok iyi biliyor”

Müslümanların Kobani olaylarına karşı kayıtsız kaldıklarını ve yardım yapmadığını iddia edenlerin Diyarbakır ve Van’da aylarca yürüttükleri kampanyalarda 6 tır yardım toplayamadıklarını söyleyen Atila, sadece 13 Temmuz günü Kobani, Afrin ve Cezire bölgesinde  dağıttıkları yardımın 27 tır olduğunu söyledi. Atilla, bu iddialarda bulunan insanların yaptıkları işlerin ortada olduğunu ve tüm bölge halkının bunu çok iyi bildiğini ifade ederek, “İslami camiaların yaptıklarını görmeyenler bu güne kadar ne tür yardımlar yaptılar ve ne yapıyorlar?” sorusunu sordu.

 

 

“Daha fazla yardıma ihtiyaç var”

Atila, “Kimse İslami camialar, ya da İHH Kürtlere sırtını dönmüş gibi yanlış, yalan sözler sarf etmesin. Dışarıdan ahkâm kesmesinler. Bunu Kobanililere sorsunlar. Kobanililer 18-19 Eylülde Suruç’tan girmeye başladığı gün genel merkezimizin talimatıyla iki aş evimiz, bir sağlık tırımız ve bir mobil fırınımız olmak üzere dört Tırımız Suruç’a hareket etti. İlk yirmibeş gün,  günde 10.000 Kobaniliye sıcak yemek dağıttık.  49 günlük süreç içinde 3 milyon 953 bin TL değerinde ayni yardımı Kobani halkına dağıttık. Bunların içinde günlük üç çeşit sıcak yemek, ekmek, gıda kolisi, sebze, meyve, sünger döşek, battaniye, giyim malzemeleri vb. insanı yardım malzemesi olarak aklınıza ne gelirse vardı. Buna rağmen yapılan yardımları yeterli bulmuyoruz. Çünkü ihtiyaç çok fazla. Daha fazla yardıma ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

 

 

İHH ile kardeş kuruluş olduğunu söylediği Uluslar Arası Doktorlar Birliği’nin (AID) Sağlık TIR’larında Suruç merkezde Kobanililere günlerce sağlık hizmeti verdiğini söyleyen Atila, AİD’in günde 400 ile 700 arası hastayı muayene ettiğini ve ilaçlarını da anında verebileceği bir hizmet yürüttüğünü söyledi.

 

 

“Kobanililer kendilerine kimin yardım yaptığını çok iyi biliyor”

Atila, “Bakın biz Müslümanız ve yardımları Allah rızası için yapıyoruz. Bizim hedefimiz Allah rızası için yardımı bir an önce bu mazlum ve mağdur sivil halka ulaştırmak. Müslümanların bize emanet ettiği yardımları hakkıyla yerine ulaştırıp dağıtmak için bunca zorluğu göğüslüyoruz.  Buna rağmen bu kara propagandalar yapılıyor, üzülüyoruz. Bir şey demeye de gerek yok. Kobanililer kendilerine kimin yardım yaptığını çok iyi biliyor. “ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan  - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.