"İslami kesimler sessiz kalırsa saldırılar kendilerine de dokunur"

"İslami kesimler sessiz kalırsa saldırılar kendilerine de dokunur"

PKK/HDP çeteleri tarafından Kobani ve IŞİD bahane edilerek Müslümanların hunharca katledilmesine tepki gösteren Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, İslami kesimlerin yapılanlara sessiz kalması durumunda olayların bir kendilerini de hedef alacağ

MERSİN-  PKK/HDP çeteleri tarafından Kobani’deki IŞİD saldırıları bahane edilerek Müslümanların hunharca katledilmesi hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, İslami kesimlerin yapılanlara sessiz kalması durumunda olayların bir kendilerini de hedef alacağını söyledi.

 

“Müslümanlar olarak bu saldırıları kabul etmeyiz”

PKK/HDP’nin Müslümanlara yaptığı saldırıları kabul edemeyeceklerinin altını çizen Görgülü, saldırılar hakkında, “Kobani’de IŞİD’in saldırılarını bahane ederek özellikle ülkemizin güneydoğu illerinde, ülkemizin birçok yerinde hiç de bu olayla ilgisi alakası olmayan Müslüman kardeşlerimizin iş yerlerine, bürolarına, derneklerine, vakıflarına hatta bazı yerlerde camilere ve Kur’an kurslarına saldırmak ve oraları ateşe vermek sureti ile orada yaşayan insanlarımıza büyük zararlar vermişlerdir. Kobani saldırıları bahane ederek mazlum insanlarımıza bu saldırıların yapılmasını hiçbir zaman kabul etmeyiz. Bunlar ülkemizde oluşan kardeşlik havasını bozmak isteyen terör örgütünün giriştiği bir oyundur. Müslüman halkımız bunun farkındadır.” Dedi.

 

“Olayları yapanları yanına kar kalmamalı”

Kürt halkının malına ve canına zarar veren PKK/HDP’nin yaptıklarının yanına kar kalmaması gerektiğinin altını çizen Görgülü daha sonra,  “Güvenlik güçleri ve devlet masum insanlarımıza, dini müesseselerimize, yurtlara, kamu binalarına zarar veren insanlara karşı tedbirleri ve önlemleri mutlaka alması lazım. Olayları yapanların yanına kar kalmamalı. Devlet mutlaka bunlara en ağır cezaları vermelidir” diye ifade etti.

 

“Maksat, doğuda dini değerlerine sahip çıkan kardeşlerimizi sindirmek”

PKK/HDP’nin  maksadının doğuda dini değerlere sahip çıkan Müslümanları sindirmek olduğunun altını çizen Görgülü, konuşmasına şöyle devam etti: “Maksat doğuda dini değerlerine sahip çıkan kardeşlerimizi sindirmek. Orada insanlara hizmet etmekten başka bir maksadı olmayan Müslüman kardeşlerimize, derneklere, vakıflara saldırmaları, terör örgütü PKK’nin yapılan hizmetlerden ciddi anlamda rahatsız olduğunu gösteriyor. Tabii bu yapılan melun saldırılar bu kardeşlerimizin hizmetlerini engellemeyecektir. Bilakis onların yapmış oldukları hizmetlere biraz daha ivme kazandıracaktır.”

 

İslami kesimler sessiz kalırsa saldırılar kendilerine de dokunur”

Görgülü tüm İslami kesimlerin, PKK/HDP’nin yaptığı zulme sessiz kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Müslümanlar kardeşlerine yapılan bu saldırıyı ibretle izliyor. Müslümanlar kardeşlerimize zulmeden, katledenleri iyi tanımalı. Kürt halkının sorunları bahane ederek Müslüman Kürtlere zulmeden bu zihniyeti iyi tanımalı. Onların neye hizmet ettiklerini bilmeleri gerekmektedir. Kardeşlerimizde bu gibi anarşiye, teröre destek veren insanlara karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalıdır. İslami kesimler katledilen kardeşlerimizi sahiplenmeleri lazım sahip çıkmaları lazım. Biz onlara destek olursak bu kardeşlerimizin acılarını dindirebiliriz. Yoksa yapılan saldırılara Müslümanlar ve İslami kesim sessiz kalırsa bir gün sıranın onlara geleceğini bilmeleri lazım. Onun için bizim bu tür saldırılara ortak tavır almamız lazım. Kesin tavrımızı ortaya koyduğumuz zaman birliğimizi ve gücümüzü bu melun zihniyete karşı hissettirmemiz lazım yoksa sırayla Müslümanlara zulmedeceklerini bilmemiz gerekir” diye aktardı.

 

Şehit babasının azmine de değinen Görgülü son olarak şunları söyledi: “Babanın feryadı da bu yolda yürüyen Müslümanları yolun vazgeçiremeyeceğini, bu yola baş koyan insanların azimlerin hiçbir zaman kırılamayacağını bilakis bu yoldaki çalışmalarına ivme kazandıracağı anlamına gelmektedir. Bu tür hareketler inançlı insanlarımızı yollarından azimlerinden asla geri çeviremeyecektir. Allah ölen kardeşlerimize rahmet eylesin.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.