İslami STK yöneticilerine yönelik kumpas davası ertelendi

İslami STK yöneticilerine yönelik kumpas davası ertelendi

İstanbul'da görülen, İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve basın-medya mensuplarına yönelik dava, 13 Nisan’a ertelendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İslami STK ve basın-medya mensupları davası 13 Nisan 2017’ye ertelendi.  

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ile Sait Şahin, Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül, Ramazan Suna, Hasan Aydın mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başka bir mahkemeden beklenen bir talimat cevabının gelmesi ve mağdurların davaya gelme zorunluluğunu kaldırarak davayı 13 Nisan 2017’ye erteledi.

Davanın Hâkim ve Savcısı FETÖ’den cezaevinde

İstanbul’da 28 Ocak 2011 tarihinde İslami STK, basın-medya kuruluşları ve birçok eve polis tarafından sabah namazında yapılan baskınlarda 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 12 kişi çıkarıldıkları mahkemede ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, haklarında tutuklama kararı verilen 6 kişi de 9 ay sonra çıkarıldıkları ilk mahkemede serbest bırakılmıştı. Bir FETÖ kumpası olup 6 yıldır devam eden davanın iddianamesini hazırlayan Savcı Mustafa Karaali ve tutuklama kararı veren Hâkim Metin Özçelik ise şu an FETÖ/PDY ilişkileri nedeniyle tutuklu.

2011 yılı ocak ayında CMK 102. Maddesinin yürürlüğe girmesinden sonra yapılan tahliyelerin ardından başta FETÖ medyası olmak üzere kimi ulusal medya organlarının oluşturduğu algı nedeniyle Türkiye genelinde faaliyet gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, basın çalışanlarına yönelik baskınlar düzenlenmişti. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.