İslami STK’lardan depremzedelere yönelik yardım kampanyası

İslami STK’lardan depremzedelere yönelik yardım kampanyası

Diyarbakır’daki İslami STK’lar, Irak-İran sınırında dün akşam yaşanan deprem sonrası zor durumda olan depremzedeler için acil yardım kampanyası başlattı.

Diyarbakır’daki İslami STK’lar, merkez üssü Irak Kürdistanı Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısı olan 7,3 büyüklüğündeki depremden sonra bölgedeki yaraları sarmak için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdular.

Diyarbakır Umut Kervanı öncülüğünde başlatılan kampanyaya başta Mustazaflar Cemiyeti olmak üzere Yetimler Vakfı, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından da destek veriliyor.

Kampanyaya ilişkin konuşan Umut Kervanı Diyarbakır Koordinatörü Şahin Elelçi, hayatını kaybeden depremzedelere baş sağlığı diledikten sonra şu ifadeleri kullandı:

“Depremden dolayı oluşan hasar gün ışıyınca daha net ortaya çıktı. Oluşan maddi hasarın ortadan kaldırılması amacıyla Umut Kervanı Vakfının başlatmış olduğu Güney Kürdistan’a Acil Yardım Kampanyası’na Diyarbakır Umut Kervanı olarak desteklerimizi beyan ediyoruz. Depremden etkilenen insanlara yardımların ulaşabilmesi için bir an önce tüm duyarlı kamuoyunu, hayırseverleri bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Ayrıca kampanyamıza destek veren başta Mustazaflar Cemiyeti, Yetimler Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Platformu olmak üzere tüm STK’lara da teşekkür ediyoruz.”

Dün akşam yaşanan depremde şu ana kadar 448 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı. En fazla can kaybı ve maddi hasar ise İran'ın Kirmanşah kentinde meydana geldi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.