İslamî STK’ların Ramazan yardımları sürüyor

İslamî STK’ların Ramazan yardımları sürüyor

Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye STK’LAR, Ramazan ayında muhtaç ailelere yardımlarını sürdürüyor.

Umut Kervanı Yardım Platformu bünyesinde Türkiye’nin farklı illerinde faaliyet gösteren STK’lar Ramazan ayında muhtaçların umudu olmaya devam ediyor. İslamî STK’lar yaptıkları yardımlarla yüzlerce muhtacın yüzüne güldürdü.

Malatya

Malatya’da yardım hizmetleriyle tanınan Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 120 aileye gıda yardımında bulundu.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Hayrın Yolcuları Derneği Yardım Komisyonu başkanı Harun Şahin, Ramazan ayında da yardımlarına devam ettiklerini belirterek, “Bizler Hayrın Yolcuları Derneği olarak zengin insanlar ve fakir aileler arasında köprü olma görevini sağlıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren tüm hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı boyunca 120 aileye gıda yardımında bulunduk. Tabi rahmetin bol bol yağdığı Ramazan ayında yapılan yardımların sevabı daha çoktur. Bundan dolayı tüm duyarlı hayır sahiplerini yardım yapmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kozluk İlim-Der muhtaç 40 aileye gıda yardımında bulundu

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde faaliyetlerde bulunan İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma derneği İlim- Der) Ramazan Ayı vesilesiyle muhtaç 40 aileye gıda yardımında bulundu.

Yardım gıda kolilerini dağıtırken bir yandan da fakir aileleri tespit çalışmasında bulunan dernek gönüllüleri, gelecek yardım çalışmaları için daha fazla muhtaç kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Suriye ve Şırnak’tan ilçeye gelen mağdur ve muhtaç aileleri de unutmayan İlim-Der, bu ailelere de gerekli yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yardım çalışmalarıyla ilgili konuşan dernek başkanı Abdulcelil Bala, “İmkânımız çerçevesinden her ay yapmaya çalıştığımız yardım çalışmalarımı bu Ramazan Ayı’nda da sürdürmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle ihtiyaç sahibi 40 aileye 75 Lira değerindeki yardım kolilerini ulaştırdık.” dedi.

Viranşehir Cami-Der ramazan yardımlarına devam ediyor

Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Umut Kervanı platformu üyesi Cami-Der Ramazan yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Yapılan yardımlar ile ilgili açıklamada bulunan Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş, “Her ay düzenli olarak yaptığımız yardımlara ek olarak ramazan ayına bir hafta kala yardım çalışmalarımıza hız verdik. Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye ulaşmış bulunmaktayız. Yardımlarımız gıda ağırlıklı olmak özere giyim ve muhtelif yaşamsal malzemelerden oluşuyor. Ramazan ayının son haftasına girmemiz hesabı ile bayrama özel yardımlara ağırlık veriyoruz.”

 

 

Tatvan Umut-Der onlarca ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi ulaştırdı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayırlı çalışmalardan adından sıkça söz ettiren Umut-Der onlarca ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi dağıttı.

Ramazan ayı münasebeti ile hayırsever Müslümanların kendilerine ulaştırdıkları zekât, fitre ve bağışlarla aldıkları gıda malzemelerini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını belirten Tatvan Umut-Der başkanı Nihat Çeltik, “Bu ramazanda tespit komisyonumuzdaki arkadaşlarımızın tespitiyle yaklaşık 50 aileye gıda yardımında bulunduk. Daha önce tespit ettiğimiz bu aileleri tek tek ziyaret ettik. Onlara yardımlarımızı ulaştırdık.  Bize destekte bulunan hayırseverin yardımlarını birinci dereceden mağdur olan ailelere ulaştırdık. Allah bu hayırseverlerden razı olsun. Yardımlarımız ramazanla sınırlı kalmayıp ramazan sonrası da devam edecektir. Şu an bizde tespitli 300 mağdur aile vardır.” ifadelerini kullandı. (M. Nurullah Sezer, M. Said Aksoy, Sabri Acet- İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.