Bingöl Solhan'da işlerine son verilen güvenlik görevlileri çözüm bekliyor

Bingöl Solhan'da işlerine son verilen güvenlik görevlileri çözüm bekliyor

Bingöl Kalehan HES barajında 7 gün önce işlerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi bekliyor.

​Bingöl’ün Solhan ilçesi Yukarı Kalehan HES barajında 7 yıldır çalışan 35 güvenlik görevlisinin işlerine son verilmesinin üzerinden 7 gün geçti.

Bu süre zarfında şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine iadelerini bekleyen güvenlik görevlileri, daha fazla mağduriyet yaşamadan görevlerine iade edilmelerini beklediklerini söylediler.

Gece nöbeti tuttukları bir sırada silahlarının, ‘balistiğe göndereceğiz’ bahanesiyle şirket yetkilileri tarafından toplatıldığını ve sabah saatlerinde ise işlerine son verildiğini öğrendiklerini belirten güvenlik görevlileri, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını belirterek, bu durumun haksızlık olduğunu söyledi.

İşten çıkarılan güvenlik görevlileri adına konuşan Ömer Can Cabadak 7 yıldır Yukarı Kalehan barajında özel güvenlik görevlisi olarak çalıştıklarını belirterek,  “2012 yılından beri ilçemizde bulunan Kalehan Enerji barajında biz 35 kişi güvenlik görevlisi olarak görev yapıyoruz. Geçen, 15 Temmuz gecesi sabah 04.00 sıralarında hazırda nizamiyede güvenlik görevlisi görevini icra ederken silahlarımız, güvenlik amirlerimiz tarafımızdan ‘balistiğe gönderilecek’ bahanesiyle elimizden alınarak görevimize son verildi.” dedi.

“Güvenlik görevlileri görevlerine dönmeyi bekliyor”

7 gündür görevlerine iadelerini beklediklerini dile getiren Cabadak, “Sorunumuzla ilgili olarak, STK’lar ve siyasiler devrede, İnşallah bir gelişme olur. 7 gündür görev yerlerimizde devletin kadrolu, özel güvenlik korucuları şuan görev yapıyor. Haksızlığa uğradık. Hiçbir arkadaşımız bunu hak etmedi.   Görevimizi icra etme sırasında gerek şantiye personeliyle ve şantiye yöneticileriyle herhangi bir sorun da yaşamadık.” diye konuştu.

“Haksız bir şekilde görevden alındık”

Cabadak, Bütün arkadaşların seminere katılım belgeleri ve görevleriyle ile ilgili takdir belgelerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İş konusunda herhangi bir sıkıntımız yok.  Şirkette, amirlerimize karşı gelme veya diğer konularda herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemedik.  Devriye evraklarımız, defterlerimiz de herhangi bir vukuat görülmedi. Haksız yere görevden alındık. Bunu hiçbir arkadaşımız hak etmedi.”

“Bize yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz”

Son olarak Cabadak konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bizim yerimize daha profesyonel güvenlik görevlileri gelecek denildi.  Yeni geleceklerle bir kıyasımız olduğunda onlardan daha tecrübeli olduğumuzu beyan ediyoruz.  6 yıllık, 7 yıllık 10 yıllık bu görevi icra etme sürecin de herhangi sıkıntı yaşamadık. Biz de profesyonel hale geldik. Gelen arkadaşlarımız da güvenlik görevlisi olarak göreve başlayacaklar, herhangi bir farkları ve özelikleri yok.  Atış ve eğitimlerde başarı belgelerimiz var. Bu konuda sıkıntımız yok.  İl emniyet müdürlüğü nezaretinde atışlarımız mevcuttur. İl Emniyet Müdürlüğü ilçe jandarma ve diğer birimlerle herhangi bir sorun yaşamadık.  Bize yapılan bu haksızlığı kabul etmedik, etmeyeceğiz. Görevlerimize iademizi istiyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler