İSMEDDER ‘Basın Bayramı’nı kutladı

İSMEDDER ‘Basın Bayramı’nı kutladı

İSMEDDER ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı.

İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayınladı. Mesajda ayrıca Star Gazetesine bırakılan bomba ve A Haber muhabiri Sercan Bilgi ve kameraman Orhan Şener yönelik yapılan saldırı kınandı.

Merkezi İstanbul’da bulunan İSMEDDER, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı. Mesajda, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kabul edilen bir günde, içerisinde yüzlerce kişinin bulunduğu Star Medya Grubuna gerçekleştirilmek istenen bombalı saldırının kınandığı görüldü.

Yapılan açıklamada, “Suruç saldırısı sonrası marjinal sol gruplar ile HDP/PKK bileşenlerinin dindar şahsiyetlere yönelik hedef gösterme ve katliamlarının ardından, bugün de Star Medya Grubuna yönelik zaman ayarlı bir bomba bırakılmış. Zamanında fark edilmesiyle büyük bir facianın önüne geçilen bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bunun öncesinde ise Suruç saldırısı sonrası olay yerine giderek gelişmeleri takip eden A Haber muhabiri Sercan Bilgi ve kameraman Orhan Şener, HDP’lilerin saldırısına uğrayıp IŞİD’çi denilerek darp edilmiştir. Meslektaşlarımız, canlı yayın için çıktıkları binanın 4’üncü katından aşağı atılmakla tehdit edilmiştir.” denildi.

Saldırıya uğraya basın çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinin sunulduğu mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Kamuoyunun haber alma hakkı için görev yapan gazetecilerin ve basın emekçilerinin hedef alınması kabul edilemez. Bu zihniyetle hareket edenleri şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımız, Star Medya Grubu çalışanları ve A Haber muhabiri Sercan Bilgi ile kameraman Orhan Şener’e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Hizbullah Cemaatinin resmi sitesi olarak bilinen www.hüseynisevda.biz web sitesinin kapatılmasının haber alma özgürlüğüne getirilen bir kısıtlama olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Ayrıca yine bugün internet üzeri yayın yapan ve Hizbullah Cemaatinin resmi sitesi olarak bilinen www.hüseynisevda.biz internet sitesi mahkeme kararıyla kapatılmıştır. Bu siteden Hizbullah Cemaatinin mesajları kamuoyu ile paylaşılıyordu. Terör ve şiddet propagandası yapan ve bunu destekleyen yüzlerce internet sitesinin yayını devam ederken, yayınladığı mesajlarda sürekli İslam kardeşliği ve ümmetin birliği vurgusu yapılan www.hüseynisevda.biz sitesinin kapatılması, haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. Mahkemenin almış olduğu bu art niyetli kararı kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İSMEDDER tarafından yayımlanan mesajın sonunda ise tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ tebrik edilerek,  zor şartlarda görevini yapmaya çalışan basın mensuplarının çalışmalarında başarılar dilendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.