Isparta’da Mevlid-i Nebi etkinliği

Isparta’da Mevlid-i Nebi etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Isparta'da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Isparta Koordinatörlüğü tarafından “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Isparta Merkez İl Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından seslendirilen ilahilerle devam etti. Etkinlikte küçük kız çocukların Hz. Muhammed'i konu alan ilahi seslendirmeleri büyük beğeni topladı.

Programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed’in rahmet ve merhamet özelliğine değindi.

"Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." Ayetine atıfta bulunan Göktaş ,"İnanınız, bırakın Müslümanları; kafirleri hidayete erdirdiği için demiyorum. Kafir olarak direnenlere bile rahmet oldu. Kılıçtan geçirmedi. Hiçbirini kılıçtan geçirmedi. İyi düşünün. 23 sene Peygamberlik hayatı sürdü ve o koskoca bir İslam dinini, ilk İslam devletini, İslam medeniyetini kurdu. Sayısız savaş yaptı. İnanın bu kadar savaşta ölenlerin hem Müslümanların sayısı hem de kafirlerin sayısı en fazla 750." dedi.

Göktaş, “Öncelikle Allah, adaleti, merhameti güçlülere emrediyor. Hz. Ömer adaletliyse yumruğu da vardı .Onun bileği vardı. Onun çelik gibi bir iradesi vardı. Sadece adalet, merhamet işe yaramaz. İstediğiniz kadar kalbiniz yufka olsun hiçbir şeye yaramaz. Bana faydan olmadıktan sonra ağlar durursun. Allah’ın salih kulları öne çıkmalıdır. Yönetici olmalıdır. Önde olmalıdır. Allah’ın iyi kulları olmalıdır. Arkalarda olmamalıdır. Onu unutturmamalıdır. Allah’ı en çok gazaba getiren olay budur."

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.