"İsrail işlediği cinayetlerle kendi sonunu hızlandırmaktadır"

"İsrail işlediği cinayetlerle kendi sonunu hızlandırmaktadır"

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılıp, Müslümanların İsrail tarafından katledilmesine tepki gösteren Malatya Ortak Değerler Platformu, terör rejiminin, işlediği cinayetlerle kendi sonunu hızlandırdığını belirtti.

Terör rejimi İsrail'in geçtiğimiz günlerde 3 Müslümanı Mescid-i Aksa'da şehit ettikten sonra mescidi ibadete kapatmasına Malatya Ortak Değerler Platformu tepki gösterdi.

Malatya Ortak Değerler Platformu adına yapılan basın açıklamasını okuyan Kerem Yıldırım, İsrail'in, işlediği cinayetlerle kendi sonunu hızlandırdığını söyledi.

Yıldırım, "Terör devletinin bugüne kadarki bütün saldırganlıklarına rağmen işgal altındaki ilk kıblemiz Beytu'l-Makdis'i 1967'den beri ilk defa ibadete kapatması veya orada ibadeti yasaklaması, sonra da metal dedektörleri kapılara yerleştirmesini, gerginliği bilinçli ve planlı bir şekilde tırmandırmasını büyük bir aymazlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyoruz. İsrail, Filistin topraklarında her gün yeni yerleşim birimleri açarak, işgalciliğini sürekli hatırlatmakta ve bu bölgede her zaman barışın değil savaşın, iyiliğin değil kötülüğün tarafı olmayı tercih ettiğini ve bu son yaptıklarıyla da böyle olmaya devam edeceğini açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Siyonist İsrail'in, Müslümanların maruz kaldıkları darbeler ve savaşlar nedeniyle yaşadıkları zafiyet ve dağınıklıktan cesaret aldığını belirten Yıldırım, terör rejiminin, bu tavır ve tutumlarıyla Filistinlileri sürekli olarak kışkırtıp, ümmetin sabrını zorladığını ifade etti.

Son olarak Yıldırım, "Bizler, Ortadoğu'nun mazlum Müslüman halkları ve Ortak Değerler Platformu olarak tüm dünyaya şunu haykırmak istiyoruz: Hangi bahaneyle olursa olsun ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali asla kabul edilemez. İsra ve miracın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez, hiçbir neden bu mukaddes beldelerimizin özgürlüğünün engellenmesini izah edemez. İsrail'in bu saldırganlıkları ve hukuk tanımazlığı kesinlikle geleceğine olumlu katkıda bulunmayacaktır. Terör devleti, sırtını emperyalist güçlere yaslayarak, işlediği tüm cinayetlerle kendi sonunu hızlandırmaktadır ve bir gün mutlaka yaptıklarının hesabı sorulacaktır. Hiç kimse Filistinli kardeşlerimizin yalnız olduklarını zannetmesin. Bütün dünya Müslümanları hangi şartlarda olursa olsun mukaddes değerlerimizin bekçileri olan kardeşlerimizin yanındadırlar ve yanında olmaya devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.