İsrail, Mavi Marmara tazminatını ödedi

İsrail, Mavi Marmara tazminatını ödedi

Siyonist İsrail'in, Mavi Marmara baskınında katlettiği Müslümanlar için Türkiye’ye ödemesi gereken 20 milyon dolar ödediği bildirildi.

Terör rejimi İsrail, 31 Mayıs 2010'daki Mavi Marmara baskınında katlettiği Müslümanlar için Adalet Bakanlığının hesabına yatırdı. Ödenen tazminat Mavi Marmara baskınında şehit olanların ailelerine ve yaralanan gazilere aktarılacağı belirtildi.

Öte yandan tazminatın, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun Şimon Peres’in cenaze törenine katıldığı anlarda yatırılması dikkat çekti.

Mavi Marmara baskını

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 6 uluslararası sivil toplum örgütü, Gazze'ye insani yardım götürmek için bir yardım filosu oluşturmuş, 37 farklı ülkeden gelen 750 aktivist 6 bin tonluk insani yardımı Gazze'ye ulaştırmayı hedeflemişti.

31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisinin etrafı terör rejimi İsrail ordusuna ait 4 savaş firkateyni, 3 helikopter, 2 denizaltı ve 30 zodyak bot ile sarılmış, 9 Türkiye vatandaşı o anki baskında şehit düşmüş, 1 kişi de yoğun bakımda şehit olmuştu. Baskında ayrıca 56 kişi ise yaralanmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.