İsrail'den Özgürlük Filosuna müdahale

İsrail'den Özgürlük Filosuna müdahale

İsrail, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'ndaki bir tekneye uluslararası sularda müdahale etti.

Mavi Marmara'ya müdahale ederek katliam gerçekleştiren İsrail, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan 3. Özgürlük Filosu'ndaki Marianne adlı tekneye uluslararası sularda müdahale etti.

İsrail donanması tarafından Gazze'ye 97 deniz mili uzaklıkta durdurulan tekneye çıkan İsrail askerleri, teknede arama yaptı.

Durdurulan teknede, Tunus eski cumhurbaşkanı Muhammed Munsif El Mazruki ve İsrail meclisindeki Filistinli milletvekillerinden Basil Gattas da bulunuyordu.

Müdahalede bulunduğunu doğrulayan İsrail, tekneden herhangi bir kayıp yaşanmadığını duyurdu.

Teknenin Aşdot Limanı'na doğru götürüldüğü ve 12-24 saat içinde limana ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Gazze'deki İsrail ablukasını delmek için yola çıkan 5 tekneden oluşan filo, insani ve tıbbi malzeme taşıyor. Filoda ayrıca aralarında aktivist, akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerin bulunduğu  toplam 48 kişi bulunuyor.

Öte yandan Filoyu organize eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, ablukayı delmek için İsveç'in Göteborg şehrinden 11 Mayıs'ta demir alan ve filonun başını çeken balıkçı teknesi Marianne ile irtibatın kaybedildiği bildirildi.

Yapılan son açıklamada ise, Girit'ten denize açılan Rachel, Vittorio ve Juliano II adlı 3 gezinti teknesinin geri döndüğü, Marianne'nin ise Gazze'ye doğru yoluna devam ettiği belirtildi.

İsrail'in, 31 Mayıs 2010'da Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda, 9 Türkiyeli aktivist katledilmiş, 56 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Süleyman Uğur Söylemez'in tedavi gördüğü hastanede 2014 yılında hayatını kaybetmesiyle Mavi Marmara'da katledilenlerin sayısı 10 yükselmişti.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.