İsrailin attığı adımlar tehlikeli ve reddediyoruz

İsrailin attığı adımlar tehlikeli ve reddediyoruz

Siyonistlerin, işgal altındaki Doğu Kudüs dâhil şehrin herhangi bir kısmından geri çekilmeyi zorlaştırmak için parlamentolarında en az üçte iki çoğunluğu gerektirecek bir yasayı kabul etmelerine Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü, terör rejiminin başkenti olarak tanıyan 6 Aralık tarihli kararından sonra siyonistler, Doğu Kudüs'teki işgali pekiştirme yönünde bir adım daha attı.

Siyonistlere ait parlamentoda 52 ret oyuna karşın 64 oyla kabul edilen yasa değişikliğine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs dâhil kentin herhangi bir parçasının 'üçüncü tarafa' devredilmesi artık 120 üyeli parlamentodaki 80 üyenin onay vermesi halinde mümkün olabilecek.

Bu yasadan önce yasal olarak Kudüs'ün belediye sınırlarını değiştirerek işgal altındaki Batı Şeria'ya doğru genişletme imkânı bulunmuyordu. Yasa değişikliğiyle Kudüs'ün yetki sınırları değiştirilerek işgal yönetimi altında farklı bir belediye kurulabilir ve burada sadece Filistinlilerin yaşaması sağlanabilir.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, atılan bu gayrimeşru adımların 13 Aralık 2017'de yapılan İİT Olağanüstü Zirvesi Nihai Bildirisi ile 10/19 sayılı BM Genel Kurul kararına aykırı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muhtemel bir barış anlaşmasıyla Kudüs'ün bazı bölgelerinden vazgeçilmesi için 80 milletvekilinin onayını zorunlu kılan ve ayrım duvarının ötesindeki bazı Filistinli mahallelerin israil’in egemenliği altında ayrı bir belediye yapısı altına alınmasını mümkün hale getiren yasa tasarısının israil Parlamentosu'nda kabulü barış sürecinin zeminini tahrip eden ve bölgesel barış ile istikrara zarar verecek bir adımdır. israil tarafından atılan bu gayrimeşru adımlar 13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İİT Olağanüstü Zirvesi Nihai Bildirisi ile 10/19 sayılı BM Genel Kurul kararında ifadesini bulan, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünün değiştirilmesinin kabul edilemeyeceğine ilişkin uluslararası toplumun iradesine aykırıdır. israil'in bu adımlarını tehlikeli buluyor ve reddediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.