İstanbul, Ankara ve İzmir'de FETÖ operasyonu: 243 gözaltı kararı

İstanbul, Ankara ve İzmir'de FETÖ operasyonu: 243 gözaltı kararı

İstanbul, Ankara ve İzmir'de FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, 196'sı muvazzafolmak üzere 243 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ/PDY'ye ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 176 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 32 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise 20'si muvazzaf 35 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ;/PDY soruşturması kapsamında, bir albay, 2 yarbay, 5 binbaşı, 7 yüzbaşı, 100 üsteğmen, 18 teğmen ve 43 astsubay olmak üzere tamamı muvazzaf 176 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik "ankesör" soruşturması kapsamında 20'si aktif görevde olan 32 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen bir albay, 2 yarbay, bir binbaşı, 2 yüzbaşı, 9 üsteğmen, 2 teğmen ve 15 astsubay hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi.

Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 20 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

İzmir

İzmir'de FETÖ'nün TSK'nın kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada, 20'si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda FETÖ'nün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen 20'si muvazzaf, 5'si eski asker ile bu kişilerle irtibatlı 10 sivil şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında aktif görevde 2 üsteğmen, 2 teğmen, 16 astsubay ile meslekten ihraç edilen 1 yarbay ile 1 astsubay, açığa alınan 2 üsteğmen ve istifa eden 1 pilot yüzbaşı buluyor.

Her üç ilde de hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonların başlatıldığı ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.