İstanbul için kar uyarısı

İstanbul için kar uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da sağanak yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetleneceği yarın da karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, İstanbul’da halen hafif olarak görülen sağanak yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın akşam saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte metrekareye 24 saatte 30-50 kilo arasında yağış bırakacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın Avrupa yakasının yüksek kesimleri ile batısında yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ile fırtınanın meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşıma aksamalar, çatı uçması vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara’nın batısında kar yağışı bekleniyor

Ayrıca Marmara Bölgesi'nin batısında halen yağmur şeklinde devam eden yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve zamanla Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Kar yağışlarının yarın akşam saatlerine kadar yer yer 3-8 santim , Tekirdağ'ın batısıyla, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde 10-20 santim civarında örtü bırakması bekleniyor. Bu nedenle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler