İstanbul Zeytinburnu'nda ilkokul öğrencileri biriktirdikleri paraları muhtaçlar için bağışladı

İstanbul Zeytinburnu'nda ilkokul öğrencileri biriktirdikleri paraları muhtaçlar için bağışladı

İstanbul Zeytinburnu ilçesinde ikamet eden ilkokul öğrencileri, kumbaralarına biriktirdikleri paraları muhtaçlara ulaştırılması için Umut Kervanı'na teslim etti.

Biriktirdikleri paraları kumbaralarıyla birlikte Umut Kervanı Genel Merkezine getiren ilkokul öğrencileri, muhtaçlara ulaştırılmak üzere kumbaralarını vakfın Genel Başkanı Cengiz Kurtaran'a teslim ettiler.

Sergiledikleri güzel davranışlarından ötürü çocuklara ve ailelerine teşekkür eden Kurtaran, "Kardeşlerimiz bizi ziyarete gelmişler. Güzel yürekleriyle topladıkları bütün harçlıkları kumbaraya doldurarak ihtiyaç sahiplerine, özellikle Afrika'daki mazlumlar, aç-susuz kalan çocuklara göndermek istiyorlar. Biz de inşallah biriktirdiklerini teslim alacağız ve onların adına ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız. Burada küçük kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Anne-babalarına da böyle çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güzel davranışları diğer kardeşlerimiz için de örnek olur. Çünkü paylaştıkça kardeşlik duygularımız pekişir." dedi.

"İzlediklerimizden etkilenip kumbaralarımızı bağışlamak istedik"

Kurtaran'ın konuşmasının ardından söz alan çocuklar ise yaşadıkları duyguları ifade ettiler.

Erva Güldoğdu, "İnternette videolar izlemiştim. Videolar ağlatıyordu. Çok üzüldüm. Bunun için kumbaramı bağışlamak istedim." diye konuştu.

Arkadaşı Erva gibi izlediği videolardan etkilendiğini belirten Âmine Gündoğdu ise, önceden kumbaraya para biriktirmeye başladığını ve izlediği videolardan sonra topladığı harçlıkları bağışlamaya karar verdiğini söyledi.

Zeynep Akkılıç, "Ben bayramlarda paralarımı biriktirip kumbaraya atıyordum. Kumbaram dolana kadar bekledim. Hiç harcamadım. Ben de izlediklerimden etkilendim ve kumbaramı bağışlamak istedim." ifadelerini kullandı.

Muhammed Enes Yeşilbudak, "Öncelikle bu kumbarayı bana hediye eden ablama teşekkür ediyorum. Afrika'da fakir bir halde büyüyen çocuklar için kumbaramı bağışlamak istedim." şeklinde konuştu.

Mustafa Günaydın ise şunları söyledi: "Biz burada rahat rahat yemeğimizi yiyip suyumuzu içerken onlar orada susuzluk yaşıyorlar. Ben de bu yüzden kumbaramı doldurup onlara göndermek istedim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.