İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri için 251 hatim okundu

İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri için 251 hatim okundu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için İstanbul'da 251 hatim okundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminde meydanlara çıkarak şehit olan vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hatim programları düzenleniyor.

Bu kapsamda, 15 Temmuz şehitleri için İstanbul'da 251 hatim okundu. Fatih Şehzadebaşı Camii'nde düzenlenen programa, 15 Temmuz Derneği kurucularından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlithanların seslendirdiği ilahi ve kasidelerle devam etti.

İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye'de yaşayan vatandaşların, darbe girişimine geçit vermediğini söyledi.

Yılmaz, "15 Temmuz, bizim tarihimizde önemli bir yere oturdu. Özellikle din adına yapılan bu kalkışmanın insanları gerçekten sarstığını biliyoruz. İnsanlarımızın da istikbal, istiklal ve vatan söz konusu olduğunda ne kadar büyük bir fedakarlık ve büyük bir gayretle sela sesini duyunca sokağa çıktığını ve vatanını kurtarmak, işgale uğramaktan kurtarmak adına ne büyük fedakarlıklara imza attıklarını biliyoruz. Dolayısıyla 15 Temmuz'daki hain darbe kalkışmasını unutmamak gerekiyor." dedi.

"Darbe kalkışması başarılı olsaydı Türkiye büyük karanlığa gömülürdü"

Darbe kalkışması başarılı olsaydı Türkiye'nin karanlığa gömüleceğini dile getiren Yılmaz, "Özellikle Şehzadebaşı'nda şehit olan kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz adına 251 adet hatm-i şerif okuttuk. Biz de en azından bir vefa borcu olarak bu kardeşlerimize minnetle, şükranla bağlı bulunduğunuzu ifade etmek adına onlara dua ediyoruz, Kur'an okuyoruz, tespih ile birlikte onları yâd ediyoruz. Cenabı Hak, makamlarını âli eylesin. Acil şifa bulmaları için gazilerimize de dualar ediyoruz. Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyoruz. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye büyük karanlıklara gömülmüştü. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız; vatanını, milletini, hürriyetini ve istikbalini dini kullanan bu hainlere bırakmadı." ifadelerini kullandı.

Programa; şehit aileleri başta olmak üzere Varank, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Yılmaz da katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.