İstanbul'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu

İstanbul'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu

İstanbul'da beklenen şiddetli yağmur, akşam saatlerinden itibaren dolu yağışıyla birlikte etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için yaptığı uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış, akşam saatlerinden itibaren etkili oldu.

İstanbul genelinde yağmur etkili olurken, Silivri ve Beylikdüzü'nde yağan dolu hayatı felç etti. Yağışla birlikte rüzgar da kuzey yönünden kuvvetli bir şekilde ve aralıklarla fırtına şeklinde esti. Dolu yağışı nedeniyle kimi evlerin kapı ve pencerelerinin de tahrip olduğu görüldü.

Avrasya Tüneli'nin, yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapandığı öğrenilirken, İstanbul genelinde yağış nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıyor.

Kağıthane'de bir depoya düşen yıldırım nedeniyle yangın çıkarken, Avrupa yakasında su baskınları da yaşanıyor. Şişli'de istinat duvarının çökmesi nedeniyle de 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtilerek, yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram), Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde ise kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olmasının beklendiği kaydedildi. 

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.