​İstanbul’da Siyer Sınavı’na yoğun ilgi

​İstanbul’da Siyer Sınavı’na yoğun ilgi

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavı’na yoğun ilgi gösterildi.

İstanbul genelinde sınava kayıt yaptıranların sayısı 32 bin 394 kişi olarak kayda geçerken 4 bin 362 kişiyle en çok kayıt alan ilçe Sultangazi olurken, bu hayır yarışında 2’nciliği 3 bin 162 kişiyle Pendik, 3’üncülüğü 2 bin 641 kişiyle Sancaktepe takip etti.

Aileler çocuklarıyla beraber sabahın erken saatlerinde sınav salonlarında hazır bulundu. Çocukları sınava giren ailelerin heyecanı görülmeye değerdi. Sınava katılanların birçoğu ilk defa katılım gösterdiklerini ifade ettiler.

Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan katılımcılar genel olarak yapılan sınavdan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, sınavı gerçekleştiren peygamber sevdalılarına teşekkür ettiler.

Zeytinburnu ilçesi Siyer Sınavı sorumlusu Naif Damar sınavla ilgili değerlendirmede bulundu. Sınava katılım gösterenlere teşekkür eden Damar, “Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz sınava bu sene ilgi çok daha fazlaydı. Yüzde 60 oranında artış görüldü” dedi.

Çocuğu sınava katılan Ümmü Akgül, sınavın gerekli ve yerinde bir çalışma olduğunu söyleyerek, bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan sınavdan haberdar olmadığını söyleyen Resul Kaya “Bu şekilde bir sınavın yapılmasından çok memnunuz. Hem çocuklarımız bilgi sahibi oluyor hem de Peygamberimizi hayatını öğreniyorlar. Benim geç haberim oldu yoksa bende katılırdım. Bundan sonra yapılacak sınavlara katılacağım ve organizasyon için elimden gelen çalışmaları yapmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

Sınavı kolay gördüğünü söyleyen 6’ncı sınıf öğrencisi Musa Emir Çimen ilk 3’e girmeyi beklediğini söyledi.

Sınava ilk defa katılan 6’ncı sınıf öğrencisi Ali İbrahim Subaşı, sınav sorularını kolay bulduğunu söyleyerek “Sınav soruları çok kaliteli ve kolaydı. Herkesin katılmasını istiyorum. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek çok güzel bir şey” dedi.

7’nci sınıf öğrencisi Öznur Yıldırım da sınava 2’nci kez katıldığını ve sınavın biraz zor olmakla beraber 3 yanlışın bir doğruyu götürmesinin kötü olduğunu söyledi.

4’üncü sınıf öğrencisi Asya Atay ilk defa katıldığını ve sınavın kolay olduğunu söyleyerek, bundan sonra da sınava katılacağını belirtti.

Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür eden 5’incı sınıf öğrencisi Zehra İlgördü  ise sınava ilk kez katıldığını ve çok zor olmadığını söyledi.

Lise birinci sınıf öğrencisi olan Muhammet Turan da Sınavı düzenletenlere teşekkür ederek “Sınav gayet güzel geçti. Ümitliyim! Liseliler için umre ödülü olsaydı daha iyi olurdu” diye konuştu. (Nizamettin Aşkin- İLKHA) 






































































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.