İstanbul'da yüzlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde bir araya geldi

Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul'da düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde, yüzlerce çocuk bir araya gelerek cemaatle namaz kıldı.

Çocukların namaz alışkanlığı edinmesi için Türkiye'nin birçok ilinde 2 haftalık namaz eğitimi sonrasında çocukları bulunduğu ilde belli bir camide toplayarak cemaatle namaz kılmalarına vesile olan Kur'an Nesli Platformu, İstanbul'da da Anadolu ve Avrupa yakasında namaz programı düzenledi.


Fatih Saraçhane Parkı'nda aileleriyle birlikte toplanan çocuklar, buradan Şehzadebaşı Camii'ne kadar tekbirler ve "Hayat Namazla Güzeldir" sloganları eşliğinde yürüdü.


İkindi namazının ardından cami içerisinde düzenlenen namaz programı, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Çocuklar tarafından Esmaül Hüsna, hadis, kısa surelerin okunduğu programda konuşan Yazar Mehmet Ali Gönül, "Bugün çok güzel bir gün ve hepiniz de çok güzlesiniz. Güzel elbiseler ve şirin takkelerinizle güzel bir görünümünüz var. Bu görünümünüz bir masumiyetin işaretidir. Çocuklar günahsızdır, masumdur, tertemizdir. Henüz fıtratları kirletilmemiş olan şahsiyetlerdir. Yarının büyükleri, güzel kulları, bayrağı bizden devralacak olanlardır. Dolayısıyla burada namaz için bir arada olmanız kadar güzel bir şey yok. Umarım rabbim gençliğinizde de, yetişkinliğinizde de ehli namaz olmayı size nasip eder. Namazı sürekli kılmayı kendisine hayat prensibi edinenlerden eyler." dedi.


En iyi örnekli ailede başlar

Çocukların düzenli ve sürekli namaz kılabilmeleri için ailelere çağrıda bulunan Gönül, "Çocuklarda bir hissiyat olmalı. Çocuk, kendisini gözetleyen birisinin olduğunu ve O'nun için namaz kıldığını bilmelidir. Rabbimiz madem her an bizi gözetliyorsa, 'çocuklarımızı nasıl daha fazla Allah'a yakınlaştırabiliriz? Allah ile iletişimleri nasıl daha güzel hale getirebiliriz? Çocuklarımıza rablerini nasıl daha fazla sevdirebiliriz?' diye düşünmemiz gerekiyor. Allah ile olan iletişimlerini sonraki zamanlarda da daha kuvvetli olmasını sağlamak için namaz kılmalarını öğretmek gerekir. Eğer namaz sürekli ve düzgün bir şekilde kılınırsa, çocuklarımızın Allah ile olan ilişkileri daha kuvvetli, daha düzenli olur. Peki, bunu çocuklarımıza nasıl sağlayabiliriz? Biliyorsunuz 0-7 yaş, çocukları bilgilendirme sürecidir. Eğer anne baba olarak lisanı hal ile çocuklarımıza namazı zamanında kılmayı, güzel bir şekilde kılmayı, cemaatle kılmayı, camide kılmayı öğretebilirsek bu çocuklar yarın namazı terk etmeyecek ve namazı hayatlarının prensibi olarak görecekler. Bir evde namazın zamanında, cemaatle kılındığını gören bir çocuk da namazını zamanında ve cemaatle kılar. Namazı geç kılan ebeveynlerin çocukları da geç kılar. Kılmayanların çocukları da kılmaz. Öyleyse 0-7 yaş arasındaki çocukları kendi örnekliğimizde eğitmeliyiz." diye konuştu.

"Çocuklarımız hayâsızlıktan uzak kalmaları için önce biz örnek olmalıyız"

Gönül, "Allah'u Teâlâ ayeti kerimede namazın bizi her türlü kötülükten alıkoyacağını söylüyor. Öyleyse anne babalar olarak önce biz, sonra bizi örnek alan çocuklarımız hayâsızlıktan uzak kalmaları için önce biz örnek olmalıyız. Bu örnekliği kalıcı hale getirebilirsek yarının çocukların çocuklarını, gençlerini yetiştirmiş olacağız." şeklinde konuştu.


Yazar Gönül'ün konuşmasının ardından yine çocuklar tarafından okunan ezan ve kamet sonrasında cemaatle namaz kılındı. Program yapılan tesbihat ve dua ile son buldu.

İstanbul'da ayrıca, Anadolu Yakası'nda Kartal Soğanlık Camii'nde de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.