İstanbul'dan Gazze için meşaleli yürüyüş

İstanbul'dan Gazze için meşaleli yürüyüş

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Özgür Kudüs Platformu tarafından İstanbul'da meşaleli yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte; çocuk katili İsrail binler tarafından lanetlendi.

İSTANBUL- Özgür Kudüs Platformu Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlediği meşaleli yürüyüşte Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam lanetlenirken, Gazze’de direnen mücahitlere selam gönderildi.

Program teravih namazından sonra bir araya gelen binlerce kişi meşalelerini ellerine alarak Fevzi paşa Caddesi’nden Saraçhane parkına kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşte sürüceler korna çalarak yürüyüşe destek olurken, cadde kenarında bulunanlarda sloganlara destek vererek Siyonist İsrail’e lanet yağdırdı.

Yürüyüş boyunca, “Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun Amerika” , “Vur vur Hamas vur israil’e vur”, “Kassam’a selam direnişe devam” sloganları atıldı.

Binlerce kişinin ellerinde meşalelerle Saraçhaneye Parkına akın etti. Program Abdülbari Çelik’in  okuduğu Kur’an’ı Kerim ile başladı.

Gazze’ye yapılan saldırı Müslümanların namusuna saldırıdır”

Programda açılış konuşması yapan Yazar M.Zülküf Yel, Gazze’de kan ve gözyaşı aktığını söyleyerek, “Kadın ve çocuklar katlediliyor. Filistinli Müslümanlar topyekûn soykırıma maruz kalıyor. Katil İsrail hastaneleri, camileri evleri bombalayıp kadın ve çocukları katlediyor. Gazze’de yapılan saldırı bütün Müslümanlara yapılmıştır. Gazze’ye yapılan saldırı Müslümanların namusuna saldırıdır. Gazze’de intifadaki bütün dünyaya yayılmalıdır.” dedi.

“Siyonistler yeryüzünden silinmediği müddetçe Müslümanlara rahat yoktur”

Müslümanlar katledilirken insanlarında seyrettiğinden yakınan Yel, “Ümmet ölüyor biz bunun farkına varmalıyız. Siyonist İsrail’in bombalarıyla onlar şehit olurken aslında ölen biziz. İslam Ümmeti topyekûn olarak bir araya gelip intifada ateşinin yer kürenin her tarafına yayması lazım. Müslümanlar birbirlerine düşerken kâfirler kardeşlerimizi katlediyor. Meydanları doldurup kahrolsun İsrail demek yetmez. Siyonistlere karşı topyekûn bir mücadele başlatılmalı.”ifadelerini kullandı.

Özgür Kudüs Platformu adına basın açıklamasını okuyan Şerafettin Güller, Dünya Kudüs Günü’nün İslam Ümmeti’nin gücü ve azametinin, İslami kardeşliği ve bilincinin somutlaştığı gün olduğunu belirterek, mazlum ve mustazafların dünya müstekbirlerine karşı kıyam ettiği, zulüm saraylarını başlarına geçireceği gün olacağının temennisinde bulundu.

“Kudüs davası İslam Ümmeti’nin davasıdır”

Kudüs davasını savunmayı şer’i ve İslami bir vazife olarak görüyoruz diyen Güller, “Kudüs davası, sadece Filistinlilerin, Arapların davası değil, tüm İslam Ümmeti’nin, hatta vicdanı körelmemiş tüm insanların davasıdır. Kudüs özgürleşmeden ne Suriye, ne Mısır ne Türkiye ne de ümmet özgürleşecektir. Kudüs işgal altında iken ümmetin birliğinden, heybetinden ve gücünden kimse bahsedemez.” İfadelerine yer verdi.

“Tüm Müslümanlar Kudüs davasına imkânlarını seferber etmek zorundadır”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için grup, cemaat ve mezhep farkı gözetmeksizin düşmanlara karşı aynı safta yer alınması gerektiğinin altını çizen Güller, “Tüm Müslümanların Kudüs davasına destek vermek, maddi ve manevi imkânlarını seferber etmek zorundadırlar. Ümmetin Siyonizm ile olan savaşı daha fazla gündemimizde olmalı, mücadeleyi geliştirme vasıtalarını daha da çoğaltmalıyız. Ümmet’in onuru ayaklar altına alınırken, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa adım adım yıkıma doğru giderken, Gazze’de gezen her dakika kardeşlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz en vahşi şekilde şehit edilirken gayret ve hamiyet sahibi hiçbir mü’min bu trajediye sessiz kalamaz” şeklinde devam etti.

Güller son olarak, “Tüm kardeşlerimizi Kudüs ve Kudüs davası etrafında birleşmeye ve Siyonizm’e karşı durmaya çağırıyoruz. Siyonist İsrail’in yaptığı tüm zulümleri lanetliyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs davasının takipçisi ve destekçisi, Filistin halkı ve dostlarıyla her alanda dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiriz” diye kaydetti.

Program son olarak mazlum Filistin halkı için eller semaya kalkarak hep bir ağızdan dua edildi. (Fikret Kavgalı/M.Miraç Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.