İşte Evrimin İspatı!

İşte Evrimin İspatı!

Evrimciler hep canlıların evrimi üzerine araştırma yaptılar da toplumların evrimi üzerine pek araştırma yapmadılar.

M.Zülfi Tan / Doğruhaber / Haber-yorum

Evrimciler hep canlıların evrimi üzerine araştırma yaptılar da toplumların evrimi üzerine pek araştırma yapmadılar. Çünkü canlılardaki evrimi ispatlanış olsalar kendileri için birçok meselenin hal olacağına inanıyorlar. Bence canlıların evriminden önce toplumların evrimini ele alsalardı belki biraz daha mesafe kat etmiş olurlardı.

Uzağa gitmeye, tarih öncesinde gezmeye gerek yok. Mesela Türkiye cumhuriyetini ele alalım. Cumhuriyet kurulduktan sonra İslam`a karşı açılan savaşı bilmeyen yoktur. Kur`an alfabesinin yasaklanması, ezanların yasaklanması, namazda okunan surelere varıncaya kadar Arapça konuşmanın, okumanın yasaklanması; tekke, zaviye ve medreselerin kapatılması, camilerin kapatılması... İslam`a açılan savaşta liste uzadıkça uzar. Bir devrim yapmak için çok uğraştılar. Bir çağdaşlık devrimi, bir dinsizlik devrimi. Anında tarihi değiştirmeyi planladılar. Ama bu toplum devrimi kabul etmedi. Köklerinin kesilmesine, başka bir ağaçtan yapılan aşıyı kabul etmeye yanaşmadı. Ve yavaş yavaş devrimi evrimleştirerek aslına dönmeye başladı. İşte toplumun evrimi burada başladı ve hala devam ediyor. İnşallah aslına dönene kadar da devam edecek.

İkinci bir evrim meselesi de şu anda PKK`lı Kürtlerin arasında gerçekleşiyor. PKK cenahı yıllarca İslam`ın yapısını, inancını bu topraklardan silmek için çalıştı. Ateizm üzerine kurulu bir toplumsal yapı oluşturmak istedi. Alenen bunun propagandasını yaptı, kamplarda derslerini okuttu. O da Türkiye cumhuriyeti gibi kendine birinci düşman olarak İslam`ı seçti. Var gücüyle bunu yok etmeye çalıştı. Darwin`den, evrimden, devrimden dem vurdu. Ama nafile. Akıntıya karşı kürek çekemeyeceğini anladı. Şimdi o da Türkiye cumhuriyeti gibi yavaş yavaş evrimleşmeye başladı. Kutlu doğum proğramı ile bunun startını verdi.

Bundan sonra bana kimse evrim mevrim yok demesin. PKK cenahı da artık kutlu doğum proğramı düzenliyorsa, bu evrimin son halidir.

Biz nasıl Türkiye cumhuriyetinin organize ettiği kutlu doğumlara bir şey demiyorsak; hatta iyidir diyorsak, bence PKK ‘nin de bu çalışmalarına iyidir dememiz lazım. Sonuçta bu topraklarda İslam lehine yapılacak tüm çalışmalar İslam`ın hanesine yazılacak. Biz yapanların niyetine değil halkın bu konudaki yaklaşımına bakacağız. Bugün peygamberin kutlu doğumunu kutlayanlar yarın elbette onun aleyhinde bir söz söyleyemezler. Bugün halkı değiştirmeye uğraşanlar, halklaşacaklarsa bu iyi bir şeydir. İnsanın kendi halkına benzemeye başlaması güzel bir gelişmedir.

Varsın niyetleri Abdullah Bin Selül gibi olsun. Varsın niyetleri Mustafa Kemal gibi olsun.

Ama herkes bu gerçeği anladı. Bu topraklar İslam toprağıdır ve İslam`ı hesaba katmadan burda bir şey yapılamaz. İslam`ı karşısına alarak değil, İslam`ı yanına alarak bir şey yapabilirsin.

Nasıl seçimde halk seçimini yapıyorsa, bunda da halk seçimini yapar, istediği etkinliğe katılır. Biz Allah rızası için bunu yapıyorsak eğer, bize Rıza-i İlahi yeterdir.

Nasıl ki bu halkı yönetenler evrimleşe evrimleşe İslam`a geliyorsa, bu halk da evrimleşe evrimleşe aslolan İslam kimliğine dönecektir.

Halk, bize baksın İslam`ı görsün, onlara baksın İslam`ı istesin. İnşallah en büyük hayrı yapmış oluruz.

Haber-yorum

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.