İşten çıkartılan işçiler belediyeye yürüdü

İşten çıkartılan işçiler belediyeye yürüdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkartılan taşeron işçiler için eylem yapıldı.

MERSİN – Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkartılan taşeron işçiler, eylem yaptı. Merkez Silifke Caddesi’nde bir araya gelen DİSK’e bağlı işçiler,  ellerinde taşıdıkları, “Büyükşehir Belediyesi taşeronda çalışan işçileri geri alsın. İşten atmalar durdurulsun. Kurallı, güvenceli iş istiyoruz” yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. 

 

İşçiler, Silifke Caddesi ve Sakarya Caddesi üzerinden Atatürk Caddesi’nde bulunan Büyükşehir Belediye binasına doğru yürümek istedi. Önleri polis tarafından kesilen işçilere, yapılan müzakereler sonucu belediye binasına yakın bir yerde basın açıklaması yapmaları için izin verildi.

 

Basın açıklamasının yapılacağı yere yürüyen işçiler, sık sık, “İşten atmalar yasaklansın”, “Emekçinin birliği sermayeyi yenecek”, “ Büyükşehir şaşırma, sabrımızı taşırma” şeklinde sloganlar attı.

 

Burada grup adına basın açıklaması yapan DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Kurban Bayramı öncesi işçilerin kurbanlık seçildiğini söyledi.

 

Göksoy açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler çalışan işçilerimizin yanında olduğumuzu deklare etmek için buradayız. Buradan tekrar sesleniyoruz, diyoruz ki bu kararınızı tekrar gözden geçiriniz. Emeğimiz ile ekmeğimiz ile oynamayın. İşten çıkarılan işçilerin yerlerin ve sayıları ise şöyle: park ve bahçeler Oryon firmasından 360 işçi, Seçkin firmasından 250 işçi, mezarlıkta 24, projede 160, spor kompleksinde 124, MESKİ’DE 500 işçi, haber verirsek geleceksiniz denmiş. Bu kadar keyfi bir uygulama ile bin 300’ün üzerinde işçiyi evlerine göndermiş durumdalar. Bizler işçilerimizin Kurban Bayramı’nda kurbanlık seçilmesine göz yummayacağız.”

 

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.