İstihbarat içindeki FETÖ’cüler kaos meydana getirmek istiyor

İstihbarat içindeki FETÖ’cüler kaos meydana getirmek istiyor

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, “İstihbarat içindeki FETÖ’cüler toplumsal kaos meydana getirmek istiyor” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini değerlendirdi. Darbe girişimini lanetlediğini söyleyen Memiş, ABD, İsrail ve Avrupa Birliği (AB) gibi emperyalist zihniyete sahip ülkelerin, kendi buyrukları altında hareket etmeyen ülkelere karşı planlar yaptığını vurguladı.

Kötü niyetli bazı kimselerin bu tür darbe girişimlerine her zaman kalkışabileceklerini belirten Memiş, “Darbe olamaz denilemez. O yüzden darbelerin olmaması için önlemlerin alınması, liyakat sahibi olan ülkesine ve milletine bağlı insanların yetişebilmesi gerekiyor.” dedi.

Allah'ın yardımına inanan samimi insanların darbelerin önüne geçebileceğine dikkat çeken Memiş, ABD'de bulunan CIA’nın paralel yapıyı 'Ilımlı İslam modeli' olarak yapılandırmaya çalıştığını ifade etti.

Paralel yapının özellikle kamusal alanda yaptığı haksızlıklarla akıllarda kaldığını dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yapı, Turgut Özal döneminden beri sürekli sınav soruları çalan, kendi sohbetlerine gelen insanlara bu soruları verip öğretmen olmalarını ve emniyete girmelerini sağlayan bir yapıydı. Bu yapı, kendi adamlarının adliyelere hâkim ve savcı olarak yerleşmesi için çalışmalar yapıyordu. Özellikle MEB’de 90’lı yıllardan sonra ciddi şekilde soru sızdırılması zirveye çıktı. Bu şekilde MEB’in içine sızdılar.”

“İstihbarat içindeki FETÖ’cüler toplumsal kaos meydana getirmek istiyor”

İstihbarat içindeki paralel yapıya mensup kişilerin toplumsal kaos meydana getirmeye çalıştığını vurgulayan Memiş, "Bunu gördük. Özel Öz Kayapınar Temel lisesini FETÖ ile bağlantılı hale getirmek istiyorlar. Seher Vakfı, Asude Derneği, Şura-Der gibi sivil toplum kuruluşlarını da örnek verebiliriz. İstihbaratın içindeki FETÖ’cüler bilerek toplumsal bir kaos meydana getirmek istiyor. Biz bu tür insanlara atılan iftira ve karamalar ile ilgili bu yapıların karşısında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin ardından paralel yapı mensubu öğretmenlerin açığa alındığına değinen Memiş, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını hızlı bir şekilde kapatması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Memiş, "Bakanlığa göre 120 bin civarında öğretmen açığı var. Ciddi bir alım ile şu anda boşta olan, yıllardır atanamayan öğretmenler bir şekilde atanır. Atanamayan öğretmenler huzurlu bir lokma bulmuş olur. Bunu iyi irdelemek gerekiyor. Bu şekilde en azından sosyal devlet anlayışını da yürürlüğe koymuş olur. Bakanlığın kadrolu öğretmen dışında sözleşmeli, ücretli diye bir öğretmen tanımına girmemesi gerekiyor. Direkt kadrolu öğretmen almalı. Şartları ve imkânları zorlayarak bu şekilde kadrolu öğretmen alınırsa çocukların eğitim yönünden yoksun kalmaması için adımlar atılmış olur." şeklinde konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.