"İstihdam alanlarının açılması için çalışmalar yürütülüyor"

"İstihdam alanlarının açılması için çalışmalar yürütülüyor"

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, işsizlikle mücadele ve yeni istihdam alanlarının açılması için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Batman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 4'üncü dönem olağan toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurumlarının yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilde istihdamın artırılması, işsizlikle mücadele, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mesleki eğitim faaliyetleri ile Toplum Yararına Programı kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı.

İlde istihdama katkı sunacak projelerin hayata geçirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşların el birliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirten Vali Deniz, işsizlikle mücadele ve yeni istihdam alanlarının açılması için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yaklaşık 200 yatırımcı yatırım yapmak için başvuruda bulunmuş. Bu yaklaşık 15-20 bin istihdam demektir. Bunun yanında mevcut Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanın genişletilmesi çalışmalarında sona gelindi." diye konuştu.

Daha sonra, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’in, kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler