​"İstihdam için yatırımcılara arsa tahsisi yapıldı"

​"İstihdam için yatırımcılara arsa tahsisi yapıldı"

​İl İstihdam Kurulu Toplantısında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdamın artırılması için yeni yatırımcılara arsa tahsisinin yapıldığını söyledi.

Batman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 2. dönem olağan toplantısı, Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilde istihdamın artırılması, işsizlikle mücadele, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mesleki eğitim faaliyetleri ile ilde tekstil sektörünün gelişmesiyle birlikte kurumların işbirliğiyle yürütecekleri çalışmalar ele alındı.

İşsizlikle mücadele için istihdam odaklı projelerin hayata geçirilmesi konusunda kamu ve özel kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirten Vali Deniz, özelikle Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdamın artırılması için yeni yatırımcılara arsa tahsisinin yapıldığını söyledi. Deniz, yeni ilave edilen 2 bin dönümlük alan için de en kısa zamanda yatırımcıya OSB’de arsa tahsislerin yapılacağını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından gerçekleştirilen mesleki eğitim kursları ile diğer faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerinin bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin görüşülmesi ile sona erdi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.