İsveçli Malin, Çınar'da Müslüman Rabia oldu

İsveçli Malin, Çınar'da Müslüman Rabia oldu

İsveç asıllı Bayan Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünde İslam dinini seçerek Rabia ismini aldı.

İsveç asıllı Malin Linnea Thelin adlı Bayan Çınar’a bağlı Köksalan (Tobıni) köyünde İslam dinini seçerek Müslüman oldu.

Mehmet Salih Eren ile hayatını birleştiren Rabia, İslam dinini seçtiğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Malin'in Müslüman olarak Rabia ismin almasına çok sevindiğini belirten Mehmet Salih Eren de,  “Evlenmeye karar verdiğimizde aramızdaki kültürel farklılıklar olduğunu biliyor, fazla önemsemiyordum. Rabia İslam dinini seçtiğini söyleyince çok mutlu oldum. Hemen gerekli işlemleri yaptım ve doğduğum köy olan Tobıni’ye gelerek, büyüklerimize Rabia’nın İslam dinine seçtiğini söyledim. Kendileri de buna çok sevindiler." dedi.

Köye geldikten sonra Çınar’a oradan da, Diyarbakır müftülüğüne gittiklerini ifade eden Eren, Rabia'nın imamların huzurunda İslam dinini seçerek kelime-i şehadet getirdiğini söyledi.

İslam dinini seçen Rabia ise, mutluğunu şöyle dile getirdi: “Duygularımı anlatmam mümkün değil, fakat şu an çok mutluyum. Yaşadığım manevi huzur tarif edilemez." İfadelerini kullandı.

Malin’nin isminin Rabia olmasında son zamanlarda Mısır’da yaşanan olayların etkili olduğunu belirten Mehmet Salih Eren, “Daha önce Malin’in ismini Esma olarak seçmiştik, fakat Mısır’da yaşanan son olaylardan sonra Rabia ismini seçtiklerini" belirtti.

Tobıni köyü sakinleri de, Rabia’nın İslam dinini seçmesine çok sevindiklerini dile getirerek, köylerinin böyle güzel bir olaya şahitlik etmelerine memnun olduklarını söylediler.

Mehmet Salih’in anne ve babası Zarife ve Abdülkadir Eren, gelinlerinin İslam dinini seçmesine çok sevindiklerini, böyle güzel bir olaya şahit ve aracı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Düğüne katılan imam Abdülbaki Ermiş de, İslam dinini seçen Rabia’nın annesinden doğduğu gün gibi günahsız olduğunu ve İslam dini ile şereflenmenin değerinden bahsetti.

Köy evinde okunan mevlitten sonra, köylülere düğün yemeği verildi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.