İsviçreli siyasetçiden burka yasağına tepki

İsviçreli siyasetçiden burka yasağına tepki

İsviçreli siyasetçi Richard Hubler, ulusal mecliste oylanıp kabul edilen burka yasağına tepki gösterdi.

İsviçre Ulusal Meclisi'nde yapılan oylamayla tüm İsviçre'de burka giymenin yasaklanmasına tepki gösteren Liberal Parti'den (FDP) Richard Hubler, Burka yasağını yersiz bulduğunu ifade ederek, İsviçre'de var olan aptalca kurallara bir yenisinin eklendiğini belirtti.

23 Ekim'de Basel'de yapılacak milletvekili seçiminde FDP'den birinci listeden aday olan Richard Hubler, seçim çalışmaları çerçevesinde Said-i Nursi Vakfı'nı ziyaret etti.

Vakfın lokalinde kısa bir konuşma yapan Hubler, İsviçre'de güncel olan burka yasağına değinerek, ülkede burka giyen kadın sayısının 28 olduğunu aktardı. İsviçre Ulusal Meclisinin 28 kişinin giydiği Burka ile uğraşmasına anlam veremediğini söyleyen Hubler, İsviçre'de yeterince aptalca kuralların olduğunu ve bu kuralların yaşamı kolaylaştırmadığını aksine zorlaştırdığının altını çizdi.

Hubler'in seçim çalışmasına destek veren Mitenand İnisiyatifi Koordinatörü Hüseyin Akın ise Basel'de yaşayan göçmenlerin toplum olarak tanınmasının önemine vurgu yaparak, "Göçmenlerin tanınmasının başında İslam'ın din olarak tanınması geliyor. Ahmet, Mehmet olarak değil, toplum olarak tanınmaya ihtiyacımız var. Basel'de 9 bin oyumuz var, 9 bin oy Basel'in oyunun yüzde 20'sine denk geliyor." dedi.

İlk defa bünyesinde cami bulunan bir vakfı ziyaret ettiğini söyleyen Richard Hubler, memnuniyetini dile getirerek, camilerle ilgili oluşturulan yanlış algıyla mücadele etme sözü verdi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.