İtalya hükümetinden "Kutlu Doğum programına" engel

İtalya hükümetinden "Kutlu Doğum programına" engel

Peygamber Sevdalıları Platformunun İtalya`nın Trieste kentinde düzenlemek istediği "Kutlu Doğum" etkinliği İtalyan hükümeti tarafından iptal edildi.

İTALYA- Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü tarafından İtalya'nın   Trieste  kentinde 12 mayıs 2013 pazar günü düzenlenmesi planlanan Kutlu Doğum programı İtalyan hükümeti tarafından iptal edildi. Etkinliğin iptal edilmesi için Trieste Emniyet Müdürlüğünün kentin belediyesine baskı yaptığı bunun üzerine Trieste Belediyesinin Kutlu Doğum etkinliğini iptal ettiği bildirildi.

 

Konu ile alakalı bilgi veren Trieste Said-i Nursi Vakfı üyelerinden Veysel Aydemir, “Programımızı aylar öncesinden planlamıştık.Kutlu doğum etkinliğine 1 hafta kala tüm  üye ve gönüllülerimizle İtalya'da yaşayan kardeşlerimize broşürlerimizi dağıttık. Kutlu doğum davetiyelerimizi herkese ilettik. Ayrıca sanal alemde Hürseda sitesinde davet reklam kartımızı yayınladık'' dedi.

 

Aydemir, “Etkinliğe 4 gün kala Emniyetin girişimleri sonucu Belediye kutlu doğum   programını  iptal etti. Ancak bizler yasal olan bu hakkımızı almak için girişimlerimize devam edeceğiz. Sudan bahanelerle hakkımız elimizden alındı. Emniyet Müdürlüğünün  işi zora sokmak için türlü bahanelerle Belediyeye baskı uyguladığı görüldü.”şeklinde konuştu.

 

Aydemir son olarak,  “Bütün  peygamber sevdalısı kardeşlerimiz bilsin ki Allah rızası için çalışmalarız devam edecektir.Programa aylar öncesinden çalışan kız ve erkek ilahi grubu kardeşlerimizin yanı sıra etkinlik için çaba sarf eden kardeşlerimiz üzülmesin. Başka bir yerde bu etkinliği yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.(Yunus Can/Mahsun Aydemir-İLKHA )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.