İtalya'nın Como kentinde Ramazan heyecanı

İtalya'nın Como kentinde Ramazan heyecanı

İtalya'nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Vakfı yetkilileri her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da geleneksel iftar yemeği vermeye devam ediyor.

İtalya'da yaşayan Müslümanlar Ramazan ayının manevi atmosferinin heyecanını yaşıyor.

Kendi memleketlerinden uzakta   mübarek Ramazan ayını büyük bir sevinç ile karşılayan gurbetteki Müslümanlar her gün iftarlarını heyecan ile açıyorlar.

Mevlana Kültür Vakfı mutfağında her gün iftar yemeğini Müslüman bayanlar hazırlıyor. İftara saatler kala yemek hazırlıklarına başlayan bayanlar, camiye gelen Müslüman bay ve bayanlara her gün iftar vereceklerini dile getirerek bu işi Allah rızası için yaptıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Öte yandan bayanlar kendilerine ayrılmış caminin yan katında ezan vaktinin girmesiyle toplu olarak iftarlarını açma heyecanını da yaşamaktalar.

Ramazan fikir dünyamızda devrim yapmalı

İftar sofrasına katılan Molla Yahya Yılmaz Hoca, yemekten sonra Mevlana Camiinde yaptığı konuşmada, Ramazan orucu ve Ramazanın ehemmiyetine değindi.

Ramazan’ın öncelikle tefekkür dünyamızda zihnimizin temizlenmesine vesile olacağını belirten Yılmaz Hoca, "Güncel olarak şu an İslam dünyasına baktığımızda bütün bu kan ve revan olan olaylar, Müslümanların birbirlerini katletmesi, birbirlerine karşı kılıç bilemeleri, birbirlerine karşı tahammül göstermemelerinin nedeninde saklı olan sebep, zihinlerinin kirlenmesidir. Yanlış bakmak, yanlış düşünmeye sevk eder. Yanlış düşünenin de amelinde sıkıntı meydana gelir. İşte Ramazan İnşallahu Teala bizim fikirlerimiz ve düşüncelerimiz üzerinde bir doğru istikamet oluşturacağı umudunu taşımalı'' dedi.

İfatardan sonra  sohbetin ardından Yatsı namazı ve sonrasında teravih namazı kılındı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler