İtalya’nın Trieste kentindede Kerbela etkinliği

İtalya’nın Trieste kentindede Kerbela etkinliği

İtalya'nın Trieste kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfın tarafından, Hz.Hüseyin ve Kerbela programı düzenlendi.

Hz. Hüseyin ve 72 yareninin, dönemin zalim diktatörü Yezid'e karşı olan direnişleri, ve mücadeleleri neticesinde, Muharrem ayındaki şehadetleri münasebetiyle,  her yıl olduğu gibi bu yıl da, Trieste Kentinde  hayırlı hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Kültür Vakfı tarafından,   gençlerin yoğun katılımıyla bir anma programı gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda,  Veysel Aydemir Hoca yaptığı konuşmada, Hz. Hüseyin'in  yaşamı, kıyamı ve kendisine yapılan ihaneti detaylıca anlatttı.an

Aydemir Hoca konuşmasında, Muharrem ayının özellikle Aşura günü yani Kerbela olayıyla bilindiğini belirterek, "Allah-u Teâlâ bu ayda birçok düşmanı helak etmiş, Peygamberlerine ise lütuf ve ikramda bulunmuştur. Bunların en meşhur olanları; Hz Nuh'un (as) kavminin bu günde suda boğulması ve Hz. Nuh ve beraberindekiler gemiye binmek suretiyle kurtulması olmuştur. Sonrasında Âd Kavmi yine aynı şekilde bu ayda mahvolmuş ve haritadan silinmiştir. Hz Hud (as), inananlarla birlikte hem o kavmin zulmünden, hem de o fırtınadan kurtulmuştur. Yine Semud kavmi aynı şekilde. Hz İbrahim (as) da bu ayda Nemrud'un zulmünden kurtulmuştur. Hz Musa (as) da bu ayda Firavun'un zulmünden kurtulmuştur. Bununla birlikte Muharrem ayının 10'unda benzer birçok olay yaşanmıştır. Bunlardan en büyüğü ve en son yaşananı ise, Hz Hüseyin (ra) ve Ehl-i Beyt’ten olan güzide şahsiyetlerin Kerbala’da şehadete kavuşmasıdır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Veysel Aydemir'in yaptığı dua ile son bulurken, misafirlere aşure ikram edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.