İtalya Trieste'de Kur'an-ı Kerim hatim sevinci

İtalya Trieste'de Kur'an-ı Kerim hatim sevinci

İtalya'nın Trieste kentinde Kur'an kursuna giden çocuklar, küçük yaşlarında Kur'an-ı Kerim'i hatim ettiler.

ROMA - Trieste kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı mescidinde düzenlenen etkinlikte Kuran’ı Kerim’i hatim eden çocuklar adeta bayram havası yaşadılar. Kur'an-ı Kerim’i hatim ettikleri nedeniyle çocukların sevincine ortak olmak için küçük bir etkinlik düzenlendi.

 

Yapılan Hatim Duasında çocukların aileleri ve akrabalarının yanı sıra camiinin müdavimleri de etkinlikte hazır bulundular.

 

Program Mahmut Begtorun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim’i hatim eden çocukların ebeveynlerine kısa bir konuşma yapan Said-i Nursi müdavimlerinden Veysel Aydemir Hoca yaptığı konuşmada, öncelikle çocukların anne ve babalarına teşekkür ederek, ebeveynlerin çocuklarına bu konuda destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

 

Yaptığı konuşmada Aydemir, ''Avrupa'da yaşayan gençlerin ve çocukların mutlaka Kur'an-ı öğrenmeleri lazım. Çocuklarımız ve gençlerimize ne mutlu Kur'an-ı öğrendiler.Ve gördüğünüz gibi bugün bu çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i yapılan duayla hatim ettiler'' dedi.

 

Kur’an’ı Kerim’in evrenselliğiyle her çağa hitap ettiğinin altını çizen Aydemir, Müslümanların Kur’an’a sıkıca sarılması gerektiğini ifade etti.

 

Said-i Nursi Vakfında düzenlenen etkinlikte Kuran’ı Kerim’den kısa bölümler okuyan Ömer Kaylıalp ve İsmail Özgün adlı çocuklar, hocaları Mahmut Begtorun'dan tam not almayı başardılar.

 

Begtorun,''Temennimiz odur ki, Allah onları ve bütün Müslümanları Kur'an ışığından ayırmasın. Gördüğünüz gibi çocuklar bizlerden tam not aldılar. Yani sınavlarına iyi çalıştılar ve bu sınavı başarıyla bitirdiler. İnşallah diğer çocuklar ve gençlerimiz de bu sınava iyi çalışırlar'' şeklinde konuştu.

 

Kur'an-ı Kerim hatim duasından sonra baba Murat Kaylıalp oğlu Ömer için,''Çocuğum bu yaz devamlı camiye geldi. Çocuğumun ilk olarak Kur'an’ı öğrenmesini istedim. Çok şükür çocuğum Kur'an’ı hatim etti. Dolayısıyla onların bu başarısını bayram havasında geçmesini istedik. Amaç onların doğru yolda olduğunu göstermek. Sevincimizi görüp iyi bir iş başardığını kavramaktır asıl gayemiz'' ifadelerini kullandı.

 

Kur’an dersi alan çocuklardan İsmail'in babası Tahsin Özgün ise, çocuğuna Kur'an-ı Kerim dersini veren hocalarına teşekkür ederek, Said-i Nursi Vakfının bu şekilde çalışmalarının devamını dilediklerini söyledi.

 

Baba Tahsin Özgün,''Hayatta en çok çocuklarımızdan korkuyoruz. Şimdi günah işleyecek yaşta değiller ama bizler bu küçük yaşta onlara haramı, helali, iyi ve kötüyü anlatıp öğretmezsek sorumluluk en başta bizlere aittir. Çocuğumun ahlaklı ve iyi bir insan olmasını istedim. Kimselere zarar vermesin. Daha küçükken onu Yaz Kur'an Kursuna yolladım. Kur’an’ı hatim etti” dedi.

 

Program, yapılan dua ve sunulan ikramların ardından sona erdi. (Yunus Can / Mahmut Enön-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.