İtalya-Trieste'de Kur'an-ı Kerim Öğrenimi

İtalya-Trieste'de Kur'an-ı Kerim Öğrenimi

İtalya'nın Trieste kentinde küçük kız ve erkek çocuklar için her hafta sonu Said-i Nursi Mescidi'nde Kur'an-ı Kerim dersi veriliyor.

ROMA- İtalya'nın Trieste kentinde okulların açılmasıyla birlikte aileler çocuklarını küçük yaşlarda Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için Said-i Nursi Kültür Merkezine gönderiyorlar. Küçük kız ve erkek öğrenciler hafta içi vakitlerini okullarda, hafta sonları ise camide geçiriyor.

Said-i Nursi Mescidi yetkililerinden Veysel Aydemir, "Bizler burada çocuklara en iyi şekilde hem Kur'an-ı Kerim öğretiyor hem de dini bilgiler vermekteyiz. Bu derslerimizin yanı sıra çocuklara camileri daha sevdirmek için çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu sosyal etkinliklerimizde çocukların ailelerini de çağırıyoruz. Bu etkinliklerimiz her yıl daha verimli geçmektedir." şeklinde konuştu.

Bu etkinliklerin başında tiyatronun geldiğini ifade eden Aydemir, "Onlar da hem Kur'an dersine hem de etkinliğe hazırlanıyorlar. Çocuklarımız Avrupa'da sadece okul hayatını öğrenmemeleri lazım. Onları hiç boş bırakmamalıyız. Tabi ki ailelerine de nasihatlerde bulunuyoruz." dedi.

Her Cumartesi- Pazar sabahleyin kahvaltılarını yapan küçük melekler başörtülerini takarak kimisi Elif-Basını kimisi de Kur'an-ı Kerimi eline alarak camiye gidiyor.

Cami'de Kur'an öğrenen çocuklar, Kur'an-ı Kerim'deki bazı kısa sureleri de ezberliyorlar. Cami'de öğrenciler için bazen bilgi yarışmaları da düzenleniyor.

Camide gönüllü ders veren hocalar ise, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hadisini hatırlatarak 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' buyurmaktadır diyerek , "Bizlerde bu bilinç ile hareket etmeli ve çocuklarımıza sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştular. (Yunus Can - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.