İtalya Trieste'de Muhammedi coşku

İtalya Trieste'de Muhammedi coşku

İtalya'nın Trieste kentinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle ismini duyuran Said-i Nursi Vakfı Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında zengin içerikli bir program gerçekleştirdi.

İTALYA - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Nurlu Doğumu münasebeti ile Trieste'de    Said-i Nursi Vakfı’nın Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum programı  Ömer Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Veysel Aydemir'in sunumuyla gerçekleşen programa birbirinden farklı renk ve kültürlerden insanlar katılımda bulunarak Peygambere Salat ve Selamda bulundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Program Vahdet İlahi grubunun Peygamber’i anlatan birbirinden güzel ilahilerini seslendirmeleriyle devam etti.

Bu asır Muhammedi sevdanın asrıdır

Programın açılış konuşması Ömer Hoca tarafından yapıldı. Programa katılım gösteren herkese teşekkürlerini bildiren  Ömer Hoca, “Şüphesiz ki Peygamberi anmak, anlamak ve hayat rehberi olarak kabullenmek bizleri kurtuluşa götürecek ve doğru yolu gösterecektir.Bu asır Muhammedi sevda asrıdır.Sizler ey Müslümanlar Muhammedi sevda tüm kalplerinizde nakş etmelidir.Hz. Peygamber buyurdu.Sizlere iki şey bırakıyorum.Biri Kur'an-ı Kerim ve diğeri Sünneti seniyemdir.Eğer onlara sımsıkı sarılırsanız asla sapıtmazsınız.İşte biz Müslümanlar bu ikisine sarılmalıyız'' şeklinde konuştu.

Ömer Hocanın kısa konuşmasından sonra Said-i Nursi Platformu Genel Koordinatörlerinden Ahmet Beytorun İtalyanca Hz.Peygamber ( s.a.v) 'in hayatını kısaca anlattı.  Vahdet İlahi Grubunun Kürtçe mevlit okumasının ardından program Vahdet İlahi grubunun Peygamber’i anlatan birbirinden güzel ilahilerini seslendirmeleriyle devam etti.

Programa misafir konuşmacı olarak katılan Molla Yahya Yılmaz Hoca, '' Biz rahmet Peygamberinin izindeyiz.Allah bu dünyada bizlere İslamı yaşamayı ve Mümince bakmayı nasip eylesin.Eğer İlahi rahmetin kaynağında rahmet Peygamberimiz olmasaydı,bizler asla O'nu tanıyamazdık.Bedeviler O'nun kaynağında beslenemezlerdi.Biz inanıyoruz ki Peygamber kutlu doğumları engellenemez. Çünkü O Peygamber tüm insanlığa gönderilmiş bir Peygamberdir.O Hıristiyan ve Musevilerde gönderilmiş bir Peygamberdir.Ey ehli kitap gelin ve Peygamberimize iman edin'' diyerek duada bulundu.

Yapılan Vahdet duası ile program sona erdi. ( Yunus Can-İLKHA )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.