İtalya'da Aşura Günü Düzenlendi

İtalya'da Aşura Günü Düzenlendi

İtalya'nın Como kentinde düzenlenen Aşura programında, Kerbela'yı bilmenin başlı başına bir ders olduğu vurgulandı.

İTALYA - Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının çağın zalim diktatörü Yezid'e karşı direnerek Şehadetleri ve mücadelelerini anlama programı Como'nun Mevlana Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 

Programda Hz. Hüseyin'in hayatından kesitler aktararak konuşan Camii gönüllülerinden Zülküf Abaylı , Hz.Hüseyin'in Kerbela'da mücadelesinin kendinden sonraki nesillere örnek olduğunu belirtti. Aşura'yı, Kerbela'yı bilmenin başlı başına ders olduğunu vurgulayan Zülküf Abaylı, Aşura deyince Kerbela ve Hz Hüseyin'in mücadelesinin akla gelmesi gerektiğini söyledi.


Daha sonra konuşan Yahya hoca ise, ''Hz. Hüseyin'in mücadelesi ümmet için vazgeçilmez bir metot ve vazgeçilmez bir unsur olmalıdır. Ümmeti Muhammed için en güzel örnek Hz. Hüseyin ve Kerbela olayıdır. Gençler iyi anlamalı Hz. Hüseyin'i. Hz. Hüseyin'i sadece Ali ve Fatıma'nın çocuğu olduğu gibi anlamamalı. O Şehitlerin efendisi ve çağın içkici zalimine boyun eğmemiş bir yüce şahsiyettir. Bugün Müslümanlar olarak bir şey yapmak istiyorsak Hz. Hüseyin'e bakmalıyız. Hz. Hüseyin Kerbela çölünde sadece yanında bulunan 72 kişiyle zalim Yezid'in ordusuna karşı korkmadan cesaretle savaşmıştır. İşte O Hz Muhammed'in (sav) torunu Hüseyin'dir. Bizler de Hüseyin olabilmeliyiz.''
 

Mevlana Kültür Vakfı Bayan Komisyonu da, aynı saatlerde kadınlara özel Hz. Hüseyin ve Kerbela olayını anma programı düzenledi.
 

Programın sonunda gelen misafirlere Aşura tatlısı ikram edildi. (Yunus Can - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.