İtalya'da binlerce Müslüman Mısır için ayaktaydı

İtalya'da binlerce Müslüman Mısır için ayaktaydı

İtalya'nın Milano kentinde binlerce Müslüman sokaklara dökülerek Mısır'daki darbeyi protesto etti. Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıyan eylemciler, darbeci ''SİSİ''ye lanet yağdırdı.

ROMA - Milano kentinin en ünlü Buonos Aires Caddesi'nde saat 16.00'da yürüyüşe geçen binlerce Mısırlı Müslüman, darbe karşıtı sloganlar getirerek Mısır'da yapılan katliama gözyaşı döktü. Yapılan gösterilere katılan binlerce kişi, Mursi posterlerini açarak darbecilere lanet yağdırdı.


R4bia tişörtlerini giyen eylemciler, darbeyi yapan ''SİSİ'' için ölüm pankartları açtı. Buonos Aires Caddesi'nde yürümeye başlayan göstericiler, Rabia işareti yaptığı görüldü.


Yürüyüş esnasında binlerce Müslüman Mısır ve Suriye için dua etti. Mısır ve Suriye'de yapılan katliamı kınayan göstericiler, bu kanın durmasını istediler.


Tekbirler eşliğinde gerçekleşen gösteriye İtalyalı Müslümanlar da katıldı. Yürüyüş esnasında konuşan İtalyalı Müslümanlar, Mısırlıları asla yalnız bırakmayacaklarını dile getirerek, etkinliğin en ön saflarında yer aldılar.


Mısırlı kardeşlerini dünyanın neresinde olursa olsun asla yalnız bırakmayacağını dile getiren konuşmacılar,'' Tüm Avrupa bunu bilmeli. Bizler en doğal ve de en demokratik haklarımızı savunuyoruz. Bizler terörist değiliz. Asıl teröristler darbeyi yapanlardır. Asıl teröristler Mısır'da ve Suriye'de Müslüman kardeşlerimizi öldürenlerdir. Mısır'daki kardeşlerimizi hukuk yürüyüşü yapmaktalar. Hiç bir zaman silah kullanmadılar. Ama bu hukuk yürüyüşü yapan kardeşlerimize kurşun yağdırdı teröristler'' şeklinde konuştular.


Protestoların İtalya'nın birçok yerinde devam edeceğini bildiren konuşmacılar, Mısır'daki askeri darbeye karşı herkesi Mısırlı kardeşlerine destek olmaya çağırdı. (Yunus Can - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.