İtalya'da Cami yararına kermes

İtalya'da Cami yararına kermes

İtalya`nın Como şehrinde faaliyet gösteren Mevlana Kültür Merkezi, Camii yararına kermes düzenledi.

ROMA - Como kentinde sosyal ve kültürel faaliyetleriyle tanınan Mevlana Kültür Merkezi Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermes büyük ilgi gördü.
Kermeste el emeği göz nuru olan çeyizlik eşyalar, eşarplar, seccadeler, salon ve mutfak takımı malzemelerinin yanı sıra yemek ve tatlı çeşitleri satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirlerin Mevlana Camisinin çeşitli ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

Kermesin iki günlük programına gençler de yoğun ilgi gösterdi. Bayanların hazırladıkları sabah kahvaltısı başta olmak üzere öğle ve akşam yemeklerinde hazır bulunan misafirler yemeklerden memnun olduklarını ifade ettiler ve aldıkları bazı hediyelik eşyalarla da kermese katkıda bulundular.

Como'da düzenlenen kermese Milano ve Modena kentlerinde çok sayıda kişi katılırken Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de kermese iştirak etti.
Kermesin düzenlenmesinden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, "Avrupa'da yaşayan gurbetçiler kermese iştirak edip hayırda bulunsunlar, böyle güzel programlar devamlı olsun." Dediler.
Misafirler ayrıca bu programda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. (Yunus Can - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.