İtalya'da Fakirler Yararına Kermesİtalya'da Fakirler Yararına Kermes

İtalya'da Fakirler Yararına Kermesİtalya'da Fakirler Yararına Kermes

İtalya'nın Como kentinde sosyal ve kültürel faaliyet yürüten Mevlana Vakfı kadın kolları, Camii ve fakirler yararına kermes düzenledi.

İTALYA - Mevlana Vakfı kadın kolları bu yıl ikincisi olarak düzenledikleri Kermes etkinliğine ülkenin faklı şehirlerinde oturan birçok bay ve bayan Müslüman yoğun ilgi gösterdi.

 

Mevlana kadın kollarının aylar öncesinden hazırlık yaptıkları kermeste, el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar, eşarplar, seccadeler, Dua Yayıncılığından çıkan dini kitaplar, salon ve mutfak takımlarının yanı sıra hamur işleri, tatlı çeşitleri, sarma ve lahmacun gibi vs. yerel birçok yemek çeşitlerinden elde edilen gelir camii ve fakirler yararına bağışlanacak.

 

Bu yılki kermes etkinliği kurban bayramına denk gelmesiyle gençler ve çocuklarda yoğun ilgi gösterdi.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kermese Batman'dan katılan Molla Hasan, ''Sizler Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak böyleli hayırlı işlere giriştiğiniz için yüce Allah bunun mükafatını sizlere kat kat verecektir. Bu uzak diyarlarda siz değerli gençler için en önemli nimet para değil aksine imanınızı muhafaza etmenizdir.'' dedi.

 

Kermese katılan birçok bay ve bayan da satın aldıkları eşyalarla fakirler ve camii yararına katkıda bulundular. (Yunus Can - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.