İtalya'da Kur'an-ı Kerim hatim sevinci

İtalya'da Kur'an-ı Kerim hatim sevinci

İtalya'nın Trieste kentinde Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 7 yaşındaki çocuklar için kutlama programı düzenlendi.

Trieste kentinde Kur'an-ı Kerim'i hatmeden Hamza Kaylıalp (7) ve Ammar Aydemir (7)  için kutlama programı düzenlendi.

Trieste kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı mescidinde düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim’i hatmeden çocuklar adeta bayram havası yaşadılar. Etkinliğe çocukların aileleri ve akrabalarının yanı sıra camiinin müdavimleri de katıldı.

Program  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim’i hatmeden çocukların ebeveynlerine kısa bir konuşma yapan Said-i Nursi müdavimlerinden Veysel Aydemir Hoca, öncelikle çocukların anne ve babalarına teşekkür ederek, ebeveynlerin çocuklarına bu konuda destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

Avrupa'da yaşayan gençlerin ve Müslümanların çocuklarının mutlaka Kur'an-ı öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Aydemir, " Kur’an’ı Kerim evrenselliğiyle her çağa hitap ediyor. Bundan dolayı Müslümanların Kur’an’a sıkıca sarılması gerekiyor. Çocuklarımız ve gençlerimize ne mutlu Kur'an-ı öğrendiler. Ve gördüğünüz gibi bugün bu çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i yapılan duayla hatim ettiler.'' dedi.

Kur'an-ı Kerim hatim duasından sonra baba Murat Kaylıalp oğlu Hamza için, ''Çocuğum bu dönem devamlı camiye geldi. Çocuğumun ilk olarak Kur'an’ı öğrenmesini istedim. Çok şükür çocuğum Kur'an’ı hatmetti. Dolayısıyla onların bu başarısını bayram havasında geçmesini istedik. Amaç onların doğru yolda olduğunu göstermektir. Sevincimizi görüp iyi bir iş başardığını kavramalarıdır asıl gayemiz." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan dua ve sunulan ikramların ardından sona erdi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.