İtalya'daki Müslümanlar Berat Kandilini ihya etti

İtalya'daki Müslümanlar Berat Kandilini ihya etti

İtalya`nın Como ve Trieste kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana ve Said-i Nursi Kültür Merkezinde düzenlenen programla Berat Kandili ihya edildi.

İtalya'nın Trieste kentinde Berat Kandili Programı küçük Ammar Aydemir'in  Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gecesinin önemine binaen konuşan  Veysel Aydemir Hoca, Berat Gecesinin Mağfiret gecesi olduğunu belirterek, “Allah (cc) Şaban ayının on beşinci gecesi kullara nazar eder ve Allah’a ortak koşanlar ile bozguncular dışında kalan bütün herkesi affeder.” (İmam-ı Gazali) şeklinde olan hadis-i şerife dayanarak bu gece “ Mağfiret Gecesi” adını almıştır." dedi. 

Hz Muhammed (sav)'in, “Bu gece Şaban’ın on beşinci gecesidir. Allah Teala bu gecede Benî Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları cehennemden kurtarır. Ancak kendisine şirk koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asî olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz.” (Buhari, Tergib ve Terhib, Camiu’l Usûl) şeklindeki hadisini aktaran Aydemir, gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Berat Kandili programı yapılan duayla sona erdi.

Öte yandan  İtalya`nın Como kentinde yaşayan Müslüman bay ve bayanlar  da, düzenlemiş oldukları   programlarla Berat Kandilini ihya etti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.