İtalya’nın Trieste şehrinde Kutlu Doğum etkinliği

İtalya’nın Trieste şehrinde Kutlu Doğum etkinliği

İtalya'nın Trieste kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı'nın, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine, farklı renk ve kültürden müslümanlar katıldı.

Said-i Nursi Vakfı’nın Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte Hz. Muhammed’in (sav) doğumu münasebeti ile, İtalya'nın Trieste  kentinde organize edilen Kutlu Doğum programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İbrahim Buzrul'un sunumuyla gerçekleşen Programın açılış konuşması, Said-i Nursi Vakfı müdavimlerinden Veysel Aydemir Hoca tarafından yapıldı.

Daha sonra Avusturya'dan gelen Vahdet İlahi Grubu’nun okuduğu Kürtçe Mevlidin ‘merhaba’ kısmına, tüm salon ayakta salavat getirerek, güllerle eşlik etti. Program, Vahdet İlahi Grubu’nun seslendirdiği Hz. Peygamberi konu alan Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ilahilerle devam etti. 

Programda Said-i Nursi Vakfı gönüllülerinden Ahmet Begtorun, İtalyanca Hz.Muhammed'in (sav) hayatından kesitler sundu.

“Müslüman müslümanı öldüremez”

Programa katılan herkese teşekkürlerini bildirerek konuşmasına başlayan Begtorun Hoca, “Müslümanlar Siyeri unuttuklarından dolayı, Allah Resulu aleyhisselatu vesselamın yolunu terk ettiklerinden dolayı, farklı farklı görüşlere mensup olduklarından dolayı, maalesef Müslüman adı altında müslümanlar birbirini öldürüyor. İşte bundan dolayı Peygamber aleyhisselamın, tekrar aramıza gelmesi gerekir." dedi.

“Peygamberlerin vazifesi adalettir”

Daha sonra mikrofona gelen Talip Aydemir Hoca yaptığı konuşmada, “Bütün Peygamberlerin asıl itibariyle söyledikleri şey aynıydı; Hak, hukuk, adalet, güzellik ve mutluluk idi. Allah Resulu Hz. Muhammed (sav), Nebiler zincirinin son halkasını oluşturan, bütün insanlığa rahmet  ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen son Peygamberdir. O'nun gelişiyle insanlık kurtulmuştur. O (sav), öz evlatlarını diri diri gömen, canileşmiş topluma  bir rahmet olarak gönderildi.” şeklinde konuştu.

"Herkes eşsiz önder Allah Resulüne muhtaçtır"

Programa katılan  Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Molla Yahya Yılmaz ise, etkinliğe katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Hz. Muhammed'in (sav) hayatından kesitler sunduktan sonra, “Tefrikayı, ihtilafı bir kenara bırakarak, hepimiz eşsiz önder Hz.Muhammed'i (sav) seçmeliyiz. Elbette ki Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından seçilen bu ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed’ teması, hem biz müslümanlar için, hem de  bütün insanlık için çok önemli bir mesajdır. Allah-u Teala, Hz.Muhammed'i (sav) bütün kainata rahmet olarak gönderdiğini söylüyor. Bu alem içerisinde  olan sadece müslümanlar değildir. Müslüman olmayan insanlar da vardır.İnanmayan insanlar da vardır. Hatta başka varlıklara tapan ve  bunu kendisine inanç sistemi haline getiren insan toplulukları vardır. Resulullah Sallallahu Aleyhivessellem 

bütün bu ayrılıklara rağmen, değişik düşüncelere sahip olan insanlara rağmen, Allah-u Teala, O'nu kainata rahmet olarak göndermiştir. İşte bizler bu rahmete karşı dürüst olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Siyer Sınavında, ilk üç dereceye girenlere ödülleri takdim edildikten sonra, programa yarım saat ara verildi.

Verilen aranın ardından Erkek ve Kız İlahi gruplarının seslendirdiği ilahiler, tüm katılımcıların takdirini topladı. Daha sonra yapılan vahdet duası ile program son bulurken, gençlerin yoğun isteği üzerine, Vahdet ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler eşliğinde coşkuyla halay çekildi. (Yunus Can - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.