İtfaiye teşkilatının 304'üncü kuruluş yıl dönümü kutlanıyor

İtfaiye teşkilatının 304'üncü kuruluş yıl dönümü kutlanıyor

İstanbul'da itfaiye teşkilatının 304'üncü kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının 304'üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, 24-28 Eylül tarihleri arasında yapacağı bir dizi etkinlik kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda Geleneksel Tulumbacılar gösterisi sergiledi.

Tulumbacıların Sultanahmet Meydanı'nda saat 14.00'te gerçekleştirdiği gösteriye itfaiye teşkilatı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra gösteriyi izlemek isteyen birçok vatandaş katılım sağladı.

Geleneksel hale gelen ve her yıl gösterime sunulan dünyanın en eski itfaiyecilerinden olan tarihi tulumbacılar, temsili olarak bir yangına müdahale tatbikatı yaptı.

İtfaiyenin tarihi başlangıcı olarak kabul edilen ve Osmanlı döneminde temelleri atılan Tulumbacıların gösterisinin ardından, modern itfaiyeciler de kısa bir tatbikat yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 24-28 Eylül tarihlerinde, her gün İtfaiye Şehir Aileleri, Huzur Evi, Yaşlı Bakım Evi ve Çocuk Esirgeme Kurumu ziyaretleri ile engellilere yönelik itfaiye eğitimi ve okullarda yangın ve kurtarma tatbikatı programları düzenleyecek.

Bahçelievler, Bakırköy, Beykoz, Beyoğlu, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kartal, Silivri, Ümraniye'de meydanlara kurulacak stantlar ile itfaiye hizmetleri tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.