İthalatta kotaya ilişkin tebliğ

İthalatta kotaya ilişkin tebliğ

İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ'i yayımlandı.

Buna göre, tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için Bakanlar Kurulunun belirlediği ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 6 bin 995 ton olarak belirlendi. Ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 2 bin 332 tonu geçemeyecek.

Tarife kontenjanı taleplerine ilişkin başvurular, Ekonomi Bakanlığının internet sitesinde (www.ekonomi.gov.tr) yer alan E-imza Uygulamaları altındaki "E-imza Uygulamalarına Giriş" bölümünde bulunan "İthalat İşlemleri" kısmında elektronik imzayla yapılacak.

Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde başvurular fiziksel olarak da yapılabilecek.

Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 200 tonu geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.

Bir başvuru sahibi adına yeni ithal lisansı düzenlenebilmesi için söz konusu başvuru sahibi adına en son tahsis edilen ithal lisansının belge tarihi üzerinden en az 15 gün geçmiş olması ve varsa bu tebliğ kapsamında daha önce düzenlenen ithal lisansı kapsamındaki eşyanın en az yüzde 80'inin ithalat işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.